Megfenyegette a Hír TV-t L. Simon

Munkatársunktól

2014. szeptember 4., csütörtök 17:18, frissítve: péntek 10:04

L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára egy sajtótájékoztató után megfenyegette a Hír TV-t. A televízió bűne annyi volt, hogy riportere fel mert tenni néhány kérdést a Várkert Bazárral kapcsolatban.

Nehéz lesz az élet a Hír TV-nél – vetette oda egy sajtótájékoztatóról távozóban L. Simon László a televízió riporterének. A Miniszterelnökség államtitkára azt követően fenyegette meg a televíziót, hogy annak munkatársa feltette számára a kérdést, a Várkert Bazár mikor lesz valóban befejezve. L. Simon erre cinikusan annyit válaszolt, hogy nagyjából 200-300 év múlva. A riporter megjegyezte, hogy akkor ez hosszú távú terv, majd feltette az újabb kérdést: ki fogja ezt finanszírozni? Az államtitkár válaszul kijelentette: „Inkább az a kérdés, hogy ki fogja felügyelni, és a Hír TV 200-300 év múlva lesz-e abban a helyzetben, hogy erről tudósítson”.

Mint ismert, hiába adták át múlt pénteken a Várkert Bazár és környezete felújításának második ütemét, a Lánchíd utcában továbbra is zajlanak a munkálatok. A mostani határidő szeptember 15-én jár le. L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára avatóbeszédében a 11 milliárd forintos, jelentős részben uniós fejlesztésről elmondta: az új épületrészek, a liftek és a mozgólépcsők után elkészült a királyi kert rekonstrukciója, a mélygarázs és a rendezvényterem. „Az új hajókikötő és a villamosmegállók már üzemelnek, a Lánchíd utcát pedig két hét múlva vehetik birtokba az autósok” – ígérte az államtitkár augusztus 29-én.

Az első ütem április 3-ai átadásakor Orbán Viktor miniszterelnök L. Simon Lászlónak azt mondta: „Ne lankadjon, ez még csak az első ütem. A második ütemnek idén augusztus 28-áig el kell készülnie, és aztán fel, támadás, irány a palota teljes felújítása!”

Május 17-én a Várkert Bazár egyik szárnyában Tarlós István főpolgármesternek (Fidesz–KDNP) L. Simon augusztus 20-ai befejezést ígért.

Emlékezetes, 2013. január 31-én írták alá a kivitelezői szerződéseket a Várkert Bazárról és a hozzá kapcsolódó közlekedésfejlesztésről a Swietelsky–WHB konzorciummal.

Forrás: MNO