Életét áldozta, hogy felesége túlélje a szörnyűséget

PR, 2012. január 16., hétfő 17:43, frissítve: hétfő 17:43
Az olasz óceánjáró balesetének egyik áldozata, egy idős francia férfi életét áldozta, hogy megmentse feleségét.

Egy neve elhallgatását kérő egykori alkalmazott az MNO-nak azt nyilatkozta: ezeken a hajókon általában mindenki be van rúgva és drogokat is fogyasztanak. „Bulizásnak fogják fel az egészet, mondván, messze vannak otthonuktól.”

Nicole Servel 60. születésnapja alkalmából gyermekeitől kapta ajándékba a luxushajó-kirándulást. Férjével, a 70-es éveiben járó Francis Servellel a délnyugat-franciaországi Toulouse közelében, Ramonville-Saint Agne városban éltek. „A férjemnek köszönhetem az életemet” – mondta Nicole Servel, aki a francia sajtónak részletesen beszámolt kálváriájáról.

„Azt mondta: ugorj, ugorj! Mivel nem tudok úszni, rám adta mentőmellényét. Haboztam, hogy leugorjak-e. Így ő ugrott elsőként. Utánaugrottam. A hátamra fordultam. Kiáltottam neki és visszakiáltott: ne nyugtalankodj, kiúszok. A víz hőmérséklete alig nyolc fok volt. És aztán többé nem láttam” – idézte fel a történteket.

Beszámolója szerint a hajón teljes volt a pánik. „Egyik fedélzetről a másikra, visszazavartak bennünket, mert tele volt minden, emberek estek el és zuhantak egymásra mindenhol. A hajó süllyedt. És ekkor a férjem azt mondta, hogy ugrani kell, le kell ugrani, mert elsüllyedünk” – emlékezett vissza az asszony. Ekkor még egyszer, utoljára megölelték egymást, és a hideg tengerbe vetették magukat.

Kártérítést kér a hétvégén felborult olasz luxushajó tulajdonosától az üdülőkomplexumban dolgozó két győri fiatal – írja a kisalfold.hu. Több százezer forint értékű valutájuk, rengeteg ruhájuk, tárgyuk, személyes emlékük semmisült meg a Costa Concordia luxustengerjárón – mondta el a portálnak a hajón musical-előadásban és divatbemutatón fellépő két fiatal.

„Amíg a vízben voltam és sodródtam egyedül, a gyermekeimre és unokáimra gondoltam. Hogy tartsam magamat. Hogy megpróbáljak életben maradni” – mondta Nicole Servel, aki nem tudja, hogy mennyi ideig volt a vízben és evickélt el a sziklákig. Az asszonyt végül a sziget lakosai mentették ki, s más túlélőkkel együtt a templomba vitték, ahol az átfagyott emberek felmelegedhettek.

Nicole Servel dühös. Nem volt mentőcsónakjuk, kettőjüknek csak egy mentőmellénye volt, és „nem akadt senki, aki megmentette volna a férjemet. Egyedül voltunk” – kesergett az asszony.

Mint arról beszámoltunk, a Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajó a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél múlt héten pénteken éjjel tíz óra körül beleütközött egy, a tengerfenékből kiálló sziklába és léket kapott. A hatalmas hajó előbb 20, majd a víz beáramlásának következtében 80 fokos szögben a jobb oldalára dőlt. A hajón összesen 4229 személy tartózkodott, ezerfős személyzet és 3209 turista a világ 62 országából. A tragédia legalább hat ember életét követelte, mintegy hatvanan megsebesültek, tizenöt ember után pedig még mindig kutatnak.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Előre látható kockázatok
Hajdú Péter
Pár évvel korábban Ausztráliában ugyanoda vezetett a devizahitelezés, mint nálunk.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása