Megszüntették a Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát

BL, 2011. december 15., csütörtök 12:47, frissítve: csütörtök 12:47
A közmédia december 3-ai híradóinak egyik tudósításában elkövetett, Lomnici Zoltán személyiségi jogait sértő súlyos szakmai hiba miatt csütörtökön Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – a szakmai együttműködéshez szükséges bizalom elvesztése okán – azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát.

Mint a közleményben olvasható, a közmédiának fokozott szerepe van a hiteles tájékoztatásban. „A jelentős horderejű szakmai vétségért a területet irányító legfelsőbb vezető felelősséget visel, ezért indokolt a legszigorúbb munkáltatói intézkedés, az érintett vezető munkaviszonyának azonnali megszüntetése.” Az MTI Hírcentrum vezetését, ideiglenesen, Galambos István, az MTI Zrt. vezérigazgató-helyettese vette át.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója csütörtökön felmentette Papp Dánielt az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztősége főszerkesztői megbízatása alól. A főszerkesztőséget, ideiglenesen, Csonka Szabolcs vezeti.

A december 3-i híradókban elkövetett szakmai hiba okainak vizsgálatai lezajlottak, ennek eredményeképpen az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettese és az MTVA három munkatársa már korábban vezérigazgatói figyelmeztetést kapott. Belénessy Csaba és Böröcz István vezérigazgatók, közösen értékelve a lezajlott vizsgálatok eredményeit és a Közszolgálati Közalapítvány december 14-i kuratóriumi ülésén elhangzott észrevételeket, megállapították az MTI Hírcentrum, illetve az MTVA főszerkesztősége irányítóinak vezetői felelősségét – áll Böröcz István és Belénessy Csaba közös sajtóközleményében.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Jövedelem- és tűréshatárok
Farkas Melinda
Az öregségi nyugdíjminimum alakulásán a legelesettebbek sorsa múlik.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés