Mészáros Lőrinc kezébe kerül az eszéki klub

MNO

2016. január 4., hétfő 10:00

Mészáros Lőrinc cége jelentkezett be egyedüliként az eszéki NK Osijek labdarúgóklub részvényeire. A magyar társaság többségi részesedést szerez a horvát cégben, kifizetve annak teljes adósságát.

Mint arról az MNO is beszámolt: a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyilvános ajánlatot tett az eszéki NK Osijek labdarúgóklub részvényeire. A horvát klub megvásárlására végül egyetlen érvényes ajánlat érkezett, méghozzá – a városi tanács szilveszter előtti bejelentése szerint – a felcsúti Mészáros&Mészáros Kft. részéről – írja a Rangado.hu.

A magyar társaság többségi részesedést szerez a horvát cégben, és átveszi annak teljes irányítását, ezzel megmenti a csődtől – számol be az eszéki klub hivatalos honlapja. A kétmillió eurós (626,2 millió forint) letétet elhelyező Mészáros Lőrinc eddig teljesítette a feltételeket.

A városi tanács illetékese a Rangado.hu-nak elárulta, hogy a felcsútiak akkora tulajdonrészt akarnak szerezni, ami biztosítja számukra a zökkenőmentes döntéshozatalt. Január közepén várható döntés. A polgármester szavaiból kiderül, hogy az új tulajdonos a klub összes adósságát és a korábban keletkezetteket is rendezi február végéig, ami összességében a 24 millió kunát is elérheti.

A felcsúti cég eddig az eszéki klubot működtető gazdasági társaság 62 százalékának megvásárlásáról tudott megállapodni, és 320 ezer kunát (13,1 millió forint) fizet mindezért – írja a Nogometplus.net. A cikk részletesen kitér arra, hogy ki is valójában Mészáros Lőrinc. Szóba kerül az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolata, a földtámogatások, a disznóhizlalda, a vagyonnyilatkozat-ügy, a Puskás Akadémia, valamint a cégei is, amelyeknek az értéke az elmúlt három évben a tízszeresére nőtt. A szerző szerint aligha véletlen, hogy éppen az OTP Bank – amelynek első embere egyben az MLSZ elnöke is – áll Mészáros mögött az eszéki ügyben is.