Multimédiás stúdiót kapott a Debreceni Egyetem

HF, 2012. július 5., csütörtök 15:27
Korszerű televízió- és rádióstúdiót alakították ki a Debreceni Egyetemen (DE), ahová videokonferencia-rendszert is telepítettek – közölte csütörtökön Szabó László, a DE Tudományegyetemi Karok Centrumának PR-referense.

Az intézmény a Nagyváradi Egyetemmel közösen nyert el összesen 275 ezer euró támogatást a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretéből a 324 ezer eurós fejlesztéshez.A stúdiót egy korábban professzori lakásként használt épületben alakították ki, azt elsősorban a DE médiaszakos hallgatói fogják használni gyakorlati képzésük során, de a Nagyváradi Egyetemmel közösen videokonferenciákat is fognak szervezni.

Szabó László tájékoztatása szerint az új eszközök és stúdiótechnika, valamint IPTV és képrádió segítségével lehetővé válik a belső – egyetemi internetes – hálózaton az élő műsorok sugárzása, hat párhuzamos csatornán. Az ide telepített mobil eszközöknek köszönhetően pedig külső élő, helyszíni közvetítések is színesíthetik majd az egyetemek mindennapjait.

A projekt keretében a Nagyváradi Egyetemen is hasonló fejlesztés valósult meg.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vezércikk
Kordonok között
Szerető Szabolcs
A magyar szabadság szelleme valamiképpen bejárta a kordonokon túli tájakat, a lélek belső tereit.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés