Nagy erőkkel szivattyúznak a Gellért térnél + Videók

BL

2012. július 2., hétfő 11:00, frissítve: hétfő 15:41

A szakvélemények szerint nem keletkeztek statikai károk az épületekben és az útpályában a budapesti Szent Gellért tér környékén, ahol vasárnap délután csőtörés volt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn.
Kattintson a csőtörésről készült képekért!

A Bartók Béla úton a takarítás után megindulhatott a forgalom, az ivóvízellátás reggel hat óráig helyreállt – mondta Kisdi Máté. Közölte: a 4-es metró kivitelezői és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság később intézkedik az épülő állomásra betört víz eltávolításáról.

Fotó: MTI


A Fővárosi Vízművek eseménymenedzserének hétfő délelőtti tájékoztatása szerint még mindig nem tudni, mi okozta a csőtörést, az eset okainak kiderítésével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakemberei foglalkoznak. Gombaszögi János azt mondta: ez egy hosszú, komoly vizsgálat, akár egy hónapos is lehet.

Az éjszakai óráktól megkezdték a lakóépületek pincéiből a víz kiszivattyúzását, ez még jelenleg is tart. A reggeli órákig több mint ötven tűzoltó dolgozott váltásos rendszerben. A BKK közlése szerint éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, az éjszakai buszok menetrend szerint közlekedtek.

Fotó: MTI


Vasárnap délután egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz,  mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. A környéken teljesen megállt a forgalom, a rendőrség lezárta a területet. Semmilyen tömegközlekedési eszköz nem járt a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

Forrás: MTI