Nagy forgalomra készüljön, aki útnak indul

Hatalmas a torlódás az M7-esen

PR

2012. augusztus 18., szombat 10:30, frissítve: szombat 11:58

A háromnapos hétvége miatt nagyobb turistaforgalom várható az M1-es, az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályákon, a határátkelők környékén és a tranzitútvonalakon – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Közben egy baleset miatt hatalmas dugó alakult ki az M7-es kivezető szakaszán.

Az ORFK szombat reggel kiadott tájékoztatása szerint a külföldi turisták miatt elsősorban a röszkei, a nagylaki, az ártándi és a záhonyi határátkelőhelynél lehet jelentős torlódással számolni vasárnapig a kilépő irányban. Mivel a vendégmunkások szabadságolási időszaka fokozatosan véget ér, ezért főképp vasárnap délután ezeknél az átkelőknél belépő irányban is várakozásra kell készülni. A Police.hu oldalon közzétett tájékoztatásában a rendőrség közölte azt is, hogy a hétvégén folytatódnak az augusztus 10-én indult közúti ellenőrzések, ezért fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani az ország egész területén.

Egy korábbi baleset miatt hatalmas torlódás alakult ki szombat délelőtt az M7-es autópálya kivezető szakaszán; a Balaton felé több kilométeres a kocsisor. A baleset reggel a  21-es kilométernél történt, két személygépkocsi ütközött, az egyiknek a kereke is kitört. Egy ember sérült meg, őt a mentők kórházba szállították. Az ütközés miatt egy ideig le volt zárva az érintett szakaszon a belső forgalmi sáv, amelyet azóta már megnyitottak, de hatalmas dugó alakult ki a sztráda kivezető szakaszán. Az Útinform tájékoztatása szerint a kocsisor több kilométer hosszú. (MTI)

Az autópályák közül az M3-as 13-as kilométerszelvényénél hídjavítás miatt kell átterelésre és sebességkorlátozásra készülni, amely mindkét irányt érinti, az M31-es úton pedig Gödöllőnél, a jobb pályatesten – azaz az M0-s felől az M3-as felé vezető oldalon –, a 11-es és a 13-as kilométerszelvény közötti szakaszon garanciális munkákat végeznek, így ott szintén 80 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben. A 7,5 tonna megengedett össztömegű és a veszélyes árut szállító közúti járművek számára érvényben van a kamionstop.

Az ORFK tájékoztatása szerint a közutakon az elmúlt napon a rendőrség összesen 139 közlekedési balesetnél intézkedett. Ezek közül egy halálos volt, további 10 baleset súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken túl 96, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Telt ház

Elsősorban a vidéki szállodák iránt nő meg a kereslet az augusztus 20-ához kapcsolódó hosszú hétvégén, Budapesten az augusztus nem számít főszezonnak. Az augusztus 20-i hétvégére már szinte sehol nem lehet helyet találni a Balaton-parti szállodákban.

Az Országos Mentőszolgálat az augusztus 20-i fővárosi rendezvények egészségügyi biztosítására részletes mentési tervet dolgozott ki, felkészülten várják az ünnepet.

Forrás: MTI