A Bruce Willis főszereplésével a fővárosban készülő Die Hard 5 (Drágább, mint az életed) című film egyik jelenetét pénteken reggel 8 és délután 4 óra között a XV. kerületi Régi Fóti út – Csobogó utca – Csővár utca útvonalon forgatják. A forgatási útvonal közelében a lakosságot zavaró hang- és zajhatásokra lehet számítani, ezért a honvédelmi tárca a környéken élők megértését kéri.

A Die Hard-sorozat ötödik darabját áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, 86 napon át, több helyszínen zajlanak a produkció munkálatai. Mint arról már tájékoztattunk, a Magyar Honvédség egyik harci helikopterének bevetése a fővárosban nem újdonság: közel két héttel ezelőtt már repkedett egy a Duna felett. A pilóta akkor azt mondta, a kijelölt feladat nem jelentett számára komolyabb kihívást egy augusztus 20-ai légi parádénál.

Beszámoltunk arról is, rohamrendőrök, orosz zászlók, kék és piros lufik, köhögő és rohangáló statiszták lepték el június 2-án a budapesti Hősök terét, ahol film egyes jeleneteit forgatták.

Legutóbb Jenson Button autóshow-ja forgatta fel a belvárosi közlekedést.