Nem rendőrök súgtak a hét végi razziáról

WA

2012. június 26., kedd 04:37, frissítve: kedd 08:01

Nem a rendőrségtől szivárgott ki a vesztegetési botrány főszereplője, V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken tartott hét végi razziák híre – értesült a Magyar Nemzet. A Hajógyári-szigeten történt haláleseteket és egy eltűnési ügyet külön nyomozócsoport vizsgálja.
A szombati és pénteki razziák során két-két budapesti szórakozóhelyet zártak be.

Más, az akciókban részt vevő szervezeteknél kell keresni azt az informátort, aki két órával a V. László érdekeltségébe tartozó 13 szórakozóhelyen hat hatóság bevonásával tartott razziák előtt figyelmeztette az érintetteket az akcióról. Ez derült ki a rendőrség egyik, neve elhallgatását kérő felső vezetőjének tájékoztatásából, aki a Magyar Nemzet érdeklődésére világossá tette: a szervezetnél belső vizsgálatot sem kellett elrendelni ahhoz, hogy megállapítsák, az átfogó ellenőrzések híre nem tőlük szivárgott ki.

Mint mondta, a továbbiak nem a rendőrségre, hanem más szervekre, köztük a Nemzeti Védelmi Szolgálatra, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatalra tartoznak, és biztos benne, hogy az „árulót” rövid időn belül leleplezik.

Sötét éjszakai élet – Rendőri korrupció

A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire a drogfutárok a holland drogkartelltől. A szerb alvilág egykori alvezére állította ezt, aki több mint 10 éve ismeri V. Lászlót. A férfi azt mondta: ő már 2007-ben részletes, feltáró, beismerő vallomást tett a Nemzeti Nyomozó Irodán, és felhívta a rendőrök figyelmét, hogy főtisztek védik V. László szórakozóhelyeit, mégsem történt semmi.

A Magyar Nemzet szombati számában arról adott hírt, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített. Egyébként polgárőr-egyesület is működött V. László uralta Hajógyári-szigeten, hogy fedezze a szolgálaton kívüli rendőrök ténykedését.

Részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Forrás: Magyar Nemzet