Nyomozást rendelt el Központi Nyomozó Főügyészség a múlt héten felmentett rendőrök ügyében, a Hír Televízió információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megerősítette. A főügyészség a vezetőket szolgálati tekintély megsértésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. Az illetékes ügyészségen a budapesti rendőrfőkapitány egy héttel ezelőtt tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen. A BRFK a vizsgálat lefolytatása után ad bővebb tájékoztatást.

A Magyar Nemzet hatósági forrásokra hivatkozva azt írta: Markó Attila budapesti rendőrfőkapitány-helyettes, Jánosik István, a BRFK főosztályvezetője és Ács Emese, a biztosítási osztály irányítója ellen indult fegyelmi eljárás. A Nemzeti Védelmi Szolgálat korábban feltárta, hogy az említett vezetők több túlórát írtak be maguknak a teljesítettnél, és trükköztek a túlméretezett szállítmányok engedélyeztetésével is.

Lapértesülések szerint a május elsejei belvárosi nagydíjért a szervezők több millió forintot fizettek ki a budapesti rendőrségnek, a pénz egy részét azonban a felmentett rendőrök tették zsebre. Az állítólagos visszaéléseket egyelőre a rendőrség, a szervezők és a Nemzeti Védelmi Szolgálat sem kommentálta.