Nyomoznak a Malév csődje ügyében

PR

2012. június 11., hétfő 15:55, frissítve: hétfő 15:56

Nyomozást indított a Malév csődje ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrséget az MTI kereste meg azzal a kérdéssel, hogy indítottak-e nyomozást a Malév felszámolásával kapcsolatban az LMP feljelentése alapján. A BRFK kommunikációs osztálya hétfőn azt közölte: a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. „A nyomozóhatóság jelenleg a körülményeket tisztázza” – áll a közleményben.

A felszámolás alatt álló Malév üzemszerű működését február 3-án szüntette be. Az LMP április 4-én tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Malév felszámolásának ügyében. Az ellenzéki párt gyanúja szerint a légitársaság felszámolásakor csődbűntett, csalás, valamint hűtlen, illetve hanyag kezelés valósulhatott meg.

A Liszt Ferenc-reptéren mintegy 20 százalékkal kevesebb járat közlekedett az idén az első három hónapban, mint 2011 első negyedévében, az utasok száma, illetve az elszállított áruk tömege azonban csak alig, 5 százalékkal esett vissza – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. Írtunk arról is, május 30-án szellemreptérré vált a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálja, amely a Malév kivéreztetését követően végleg bezárta kapuit a nagyközönség előtt.

Forrás: MTI