Orbán fogadta Köves Slomót

LM, 2012. április 11., szerda 19:47
A kormány garantálja, hogy Magyarországon minden kisebbség biztonságban élhessen, hangzott el Orbán Viktor és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának találkozóján – közölte a Miniszterelnökség. A találkozón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Orbán Viktor határozottan elítélte a parlament egyik múlt heti ülésén elhangzott szélsőséges kijelentéseket, és világossá tette, kormánya garantálja, hogy Magyarországon minden kisebbség biztonságban élhet – áll a közleményben.

A miniszterelnök egyúttal üdvözölte, hogy hazánkban újra sokszínűvé vált a zsidó hit- és közélet. Köves Slomó a megbeszélésen nagyra értékelte a miniszterelnök emberi méltóság melletti kiállását az Országgyűlésben, és köszönetét fejezte ki, hogy a kormány biztosítja a sokszínű vallási–kulturális élet feltételeit Magyarországon. A találkozón szóba került a kormány és a hitközségek közötti megállapodás előkészítése is – zárul a kommüniké.

Mint ismert, Baráth Zsolt jobbikos képviselő verte ki a biztosítékot a parlamentben, mikor felemlegette a tiszaeszlári vérvádat. Az ügy kapcsán Köves Slomó feljelentést tett, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig nyomozást rendelt el közösség elleni izgatás gyanúja miatt. Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben ítélte el a felszólalást, míg Szanyi Tibor nemes egyszerűséggel náci pribéknek nevezte a radikális politikust.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása