Piaci alapon működő HM-üdülők

Nem csak kedvezményezettek pihenhetnek Erdőbényén, Bujákon és Hajdúszoboszlón

2012. augusztus 2., csütörtök 04:00, frissítve: csütörtök 09:16

Évente csaknem egymilliárd forint veszteséget termelt az államnak a Honvédelmi Minisztérium (HM) három kiemelt üdülője az elmúlt években. Az erdőbényei, a bujáki és a hajdúszoboszlói szálláshelyeket ezért az idei szezontól megpróbálják piaci alapon működtetni és nyereségessé tenni a szaktárca legnagyobb cége, a HM EI Zrt. közreműködésével.

Piaci alapon működteti a jövőben három kiemelt üdülőjét a HM – tudta meg a Magyar Nemzet. A szálláshelyeket korábban igényjogosultként használó minisztériumi, honvédségi alkalmazottak és családtagjaik a jövőben is jogosultak lesznek kedvezményre. Meg kívánják szüntetni azonban azt a gyakorlatot, amely alapján az elmúlt időszakban évente csaknem egymilliárd forint veszteséget termeltek az üdülők az államnak.

A szaktárca az erdőbényei, a bujáki és a hajdúszoboszlói üdülőt szemelte ki arra, hogy legnagyobb cége, a HM EI Zrt. üzemeltetésével nagyobb bevételekre tegyen szert, amelyeket visszaforgathat a létesítmények fejlesztésére. Amennyiben sikerül kiadni a szálláshelyeket, a bevétel akár százmilliós nagyságrendű is lehet idén a három létesítményben. Az üdülők szobáinak kereskedelmi célú értékesítésére nagy az esély, hiszen igen jó szolgáltatásokat nyújtanak kies környezetben.

Forrás: Magyar Nemzet