Pokorni Zoltán válaszolt Lázár Jánosnak

MNO, 2014. december 18., csütörtök 11:40, frissítve: csütörtök 16:48
Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere reagált Lázár János csütörtöki interjújára, amelyben a miniszter hátbatámadásnak tekinti párttársa korábbi, a fideszes politikusok „urizálásáról” tett kijelentését.

„Az alapvetően a Fideszen belüli generációs küzdelmekről szóló interjút nem tekintem személyes ügynek. Lázár János korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja” – reagált az MNO-nak Pokorni Zoltán, a Fidesz politikusa.

A Hegyvidék polgármestere természetesnek tartja, hogy a Fideszen belüli fiatalabb generáció vezetőjeként bátran vállalja a konfliktusokat. „De mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét. A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni.”

A P8 vendége Pokorni Zoltán

Hátbatámadás

Lázár János szerint a Fideszre nem a kormányzati döntések negatív társadalmi következményei jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem az igazi bajt az jelenti, ha a törzsszavazóik, a saját politikai véleményformálóik vagy meghatározó politikusaik bizonytalanodnak el vagy fordulnak ellenük. Lázár úgy vélekedett, hogy ebben a megjegyzésben benne van az is, hogy a politikai veteránok elszánták magukat a harmincas-negyvenes generáció megrendszabályozására. – Ami nem méltányos, sőt az a meggyőződésem, hogy helytelen – tette hozzá.

Mint mondta, ezen belső viták azért veszélyesek, mert nincs valós tartalmuk, ugyanakkor „álszentek, jópofizók, bűnbakkeresők”. Kijelentette: rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul a saját pártjával, szövetségeseivel. Azt is kiemelte, hogy tiszteli Kövér Lászlót vagy Pokorni Zoltánt, de ha a nyilvánosság előtt fogalmaznak meg kritikát, akkor az szerinte egy politikai akció része.

Lázár saját bevallása szerint felvállalta a szintén kritizált Rogán Antal, Szijjártó Péter és Giró-Szász András, sőt Habony Árpád védelmét is, hiszen „ki-ki a maga területén sokat tett azért, hogy 2012–13-ban politikai értelemben stabilizálódjanak a párt ügyei”. – Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki – tette hozzá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Több Európa, kevesebb Amerika
Hegyi Gyula
Magyarországnak számos okból elemi érdeke az unió megmaradása.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 98 db

A hozzászólások mutatása