Pótolja a polgármester az ellopott GPS-t

WA

2012. augusztus 3., péntek 22:52, frissítve: péntek 23:06

A II. kerületi polgármester felajánlotta, hogy pótolják azt a műholdas helymeghatározót, amelyet péntek este loptak el egy mentőautóból a főváros VIII. kerületében – közölte az önkormányzat.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) közölte, felháborította az eset, elítéli a történteket és felajánlja, hogy új GPS készüléket vásárolnak a polgármesteri keret terhére.

Korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a mentőautóval egy fejsérülést szenvedett embert szállítottak a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba. Mire a mentők az ambulanciáról kiértek az autóhoz, valaki betörte a Ford Tranzit egyik üvegét és ellopta a mentőautóból a GPS-t, valamint a sofőr táskáját, amelyben a járművezető személyes tárgyai voltak.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az autó hétfőig biztosan kiesik a forgalomból a javítás miatt, másik GPS-t pedig nem tudnak bele szerezni. Hozzátette: nem minden mentőautóban van műholdas helymeghatározó, mivel ezek nem alapfelszereltségnek számítanak, hanem különböző szervezetek adományai.

A szolgálat feljelentést tett az ügyben.

Forrás: MTI