Reding biztos célkeresztjében a választás?

Magyar Nemzet

2013. június 18., kedd 04:40, frissítve: kedd 10:03

Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke június 6. és 9. között az angliai Herfordshire-ben, zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián a Magyarországról szóló negyedórás megbeszélésen egyebek mellett arról biztosította az egybegyűlteket, hogy mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat.

Az Európai Bizottság egyik, most is névtelenséget kérő olasz tisztségviselője a Magyar Nemzetnek azt is elmondta, Viviane Reding a konferencia résztvevőinek kifejtette: már tartott erről előzetes megbeszéléseket néhány olyan magyarországi, nem kormányzati szervezet képviselőivel, amelyek anyagi támogatásuk legnagyobb részét az Egyesült Államokból kapják. Ők biztosították a bizottsági alelnököt arról, hogy olyan jelentéseket fognak kiadni, amelyek utalnak arra, hogy az ország területén voltak, akik láttak a szavazófülkék fölé helyezett, rejtett kamerákat. Ezt a vádat elő fogja segíteni, biztosította a lap informátora szerint Reding a tanácskozás résztvevőit, a választásokig a Magyarország ellen folytatott, még a mainál is intenzívebb, a demokrácia hiányosságaira összpontosító, a választások várható tisztaságát kétségbe vonó és a „félelem” légköréről cikkező külföldi médiakampány.

Bilderberges társainak elmondta azt is, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök segíteni fogja a társadalmat eluraló „félelem” tudatosításában és alátámasztásában.

(Lovas István (Brüsszel))

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Reding nem tehetne ilyen kijelentéseket

Viviane Reding uniós biztosként nem tehetne politikai tartalmú kijelentéseket, hiszen ő a szerződések őre, így „a szerepén kívül esik, hogy politikai minősítéseket tegyen” – mondta június elején Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a parlament alkotmányügyi bizottságának ülésén.

 

A tájékoztatás szabadságát meghazudtoló módon hallgat a világ közvéleménye előtt idén is a hazai és a nemzetközi neoliberális sajtó a Bilderberg-konferencia részleteiről. Paul Lendvai azonban talán megtöri a csendet – írta korábban a Magyar Nemzet.