Repülni fognak a korrupciós ügy érintettjei + Videó

BL

2012. június 12., kedd 15:50, frissítve: szerda 20:46

Biztosan távozniuk kell a belügyi szervektől azoknak, akik érintettek lehetnek a rendőri korrupciós ügyben – jelentette ki Pintér Sándor.
Száz százalékban teljesítették a 2011-re vállalt ígéreteiket – mondta Pintér Sándor az önkormányzati és területfejlesztési bizottság előtt. Bővebben>>>

A belügyminiszter szerint rendet kell tenni a testületnél, ez pedig azokkal a vezetőkkel, akik nem ismerték fel a korrupciót, nem lehetséges. Hozzátette: a titkos nyomozások már lezárultak, de a nyílt vizsgálatok újabb szálakat, esetleg egyes szakszolgálatok érintettségét is felvethetik.

„A titkos nyomozásokon vagyunk túl. A nyílt nyomozások során nyilvánvalóan lesznek olyan információk, amelyek teljes körűvé teszik az ismeretünket. Bárhol lesznek azok, akik megtévedtek, biztos, hogy nem maradnak a testületben” – mondta belügyminiszter.

Ismert, a rendőri korrupciós ügyben eddig hat ember került előzetes letartóztatásba: négy rendőr, valamint a számos éjszakai szórakozóhelyet birtokló Vizoviczki László és egy alkalmazottja. A Blikk információi szerint a vállalkozót az adóhatóság is vizsgálja. A lap úgy tudja, olyan drogdílerek vallottak rá, akik napi hatvan–százezer forintért dolgozhattak zavartalanul a vállalkozó érdekeltségi körébe tartozó szórakozóhelyeken. A néhány hónappal ezelőtt felszámolt kábítószer-hálózat tagjai állítólag vádalku keretében mondták el, hogyan működött a rendszer. A nyomozók emellett olyan prostituáltakat is kihallgattak, akik tudhattak a szórakozóhelyeken folyó üzelmekről.

Az ügy részleteiről itt olvashat bővebben.

Forrás: Hír TV