Az idén a társaság – kiszűrve a múlt évi nyereményfelhalmozódásból származó többletbevételt – 170 milliárd forintot meghaladó bevételre számít.

A lottójátékok iránti érdeklődés csökken, ennek ellenére a bevétel jelentős része az ötös lottóból származik. A tipmix és a kaparós, főleg a tavaly bevezetett sorsjegyek forgalma nőtt számottevően – nyilatkozta az elnök-vezérigazgató.

Az újságírónak arra a felvetésére, hogy miért volt szükség Andy Vajna cégének 25 százalékos tulajdonrészét megvásárolni a Tropicana Casinóban, Szentpétery Kálmán utalva arra, hogy különben a casino bezárt volna, azt mondta: „úgy gondoltuk, hogy cégünk inkább felvállal 200-300 millió forint veszteséget – ráadásul belátható időn belül ezt meg is szüntetjük – azért, hogy az állam 1-1,5 milliárd forinttal »beljebb legyen«”.

Keresetlen szavak a törvényhez

A január elsején életbe lépett módosított szerencsejáték-törvényről a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette: „nem képez koherens rendszert, csupán toldozták-foldozták a korábbi szabályozást”. Ráadásul hátrányos helyzetbe hozza az állami tulajdonú társaságot. Magyarázatként hozzáfűzte: internetes kártyajátékot elméletileg már külföldi székhelyű cég is indíthat 20 százalékos játékadó teherrel, a Szerencsejáték Zrt.-nek viszont a játékadón kívül innovációs járulékot és iparűzési adót is kell fizetnie, ami összességében 50 százalékos adóterhet jelent.

Az idén a társaság új sportfogadási oldal indítását tervezi az interneten és ebből 2012-ben néhány milliárd forint bevételt remél.

Új tervek

A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszámolt arról is, hogy megújítják a kenó és a luxor játékokat, és szeretnének részt venni egy európai lottójáték és egy páneurópai totó indításában.

A hirdetésekre, műsorkészítésekre vonatkozó kérdésre Szentpétery Kálmán úgy válaszolt: „valóban milliárdokat költünk el, és közbeszerzés nélkül, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nincs is utóbbira vonatkozó kötelezettségünk”.