Diákunió

Szakközépiskolai tanuló járt Balognál

Hutter Marianna, 2017. január 11., szerda 15:08, frissítve: szerda 17:01
Támogatná az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, hogy létrejöjjön egy olyan országos diákszervezet, amely közvetlen kapcsolatban áll a kormánnyal és a miniszterrel – erről beszélt lapunknak Mészáros Dávid szakközépiskolai diák, a Független Diákparlament tagja, aki kedd este tárgyalhatott Balog Zoltánnal.

Mészáros még decemberben kereste fel Balog Zoltánt miniszteri munkájáról szóló éves beszámolóján, ahol a tárcavezető a sajtó nyilvánossága előtt ígérte meg, hogy személyesen ül le vele tárgyalni az oktatás kérdéseit érintő javaslatairól. A tervezett diákunióba az ország összes iskolájának diákönkormányzatából delegálnának tagot megyei, onnan pedig országos szintre, hogy képviseljék a tanulók véleményeit. Mészáros Dávid ígéretet kapott arra, hogy az ügyben tárgyalhat Palkovics László oktatási államtitkárral is.

A fiatalember arról is beszélt, felvetésével, mely szerint szükség lenne a tankönyvpiac szélesítésére, Balog Zoltán egyetértett, és azt állította, hogy a következő tanévben már több könyvből választhatnak a pedagógusok.

Az egyeztetésen szó esett egyebek között arról, hogy nagy a tanárhiány az iskolákban. Ezt Balog is elismerte, de szerinte még néhány évet kell várni, hogy a kérdést orvosolja a néhány éve bevezetett Klebelsberg-ösztöndíj, amely azoknak a pedagógushallgatóknak jár, akik vállalják, hogy egyetemi éveik után legalább annyi időn át dolgoznak szakmájukban, ahány évig az ösztöndíjat kapták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vezércikk
Se hátország, se vízió
Pápay György
A hazai baloldali–liberális világ olyan, mint a vizsgázó egyetemista, aki a beugró kérdésre sem tudja a választ.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása