Diákunió

Szakközépiskolai tanuló járt Balognál

Hutter Marianna, 2017. január 11., szerda 15:08, frissítve: szerda 17:01
Támogatná az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, hogy létrejöjjön egy olyan országos diákszervezet, amely közvetlen kapcsolatban áll a kormánnyal és a miniszterrel – erről beszélt lapunknak Mészáros Dávid szakközépiskolai diák, a Független Diákparlament tagja, aki kedd este tárgyalhatott Balog Zoltánnal.

Mészáros még decemberben kereste fel Balog Zoltánt miniszteri munkájáról szóló éves beszámolóján, ahol a tárcavezető a sajtó nyilvánossága előtt ígérte meg, hogy személyesen ül le vele tárgyalni az oktatás kérdéseit érintő javaslatairól. A tervezett diákunióba az ország összes iskolájának diákönkormányzatából delegálnának tagot megyei, onnan pedig országos szintre, hogy képviseljék a tanulók véleményeit. Mészáros Dávid ígéretet kapott arra, hogy az ügyben tárgyalhat Palkovics László oktatási államtitkárral is.

A fiatalember arról is beszélt, felvetésével, mely szerint szükség lenne a tankönyvpiac szélesítésére, Balog Zoltán egyetértett, és azt állította, hogy a következő tanévben már több könyvből választhatnak a pedagógusok.

Az egyeztetésen szó esett egyebek között arról, hogy nagy a tanárhiány az iskolákban. Ezt Balog is elismerte, de szerinte még néhány évet kell várni, hogy a kérdést orvosolja a néhány éve bevezetett Klebelsberg-ösztöndíj, amely azoknak a pedagógushallgatóknak jár, akik vállalják, hogy egyetemi éveik után legalább annyi időn át dolgoznak szakmájukban, ahány évig az ösztöndíjat kapták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Marabu
Hídszakadás
Marabu
Az az eltűnt másfél milliárd mégsem ablakon kidobott pénz volt. Inkább ablakon bedobott pénz.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása