Szakmai és etikai hibák miatt bocsátották el az RTL Klub riporterét

MNO, 2012. június 13., szerda 17:18, frissítve: szerda 17:45
Elbocsátotta az RTL Klub egyik riporterét, miután a csatorna kedd esti híradójában több pontatlanság is szerepelt egy, a zsidósága miatt megvert férfiról készített riportban.

Az RTL Klub Híradója kedden arról számolt be, hogy zsidó származása miatt vertek meg egy hetven év körüli férfit. A vele történteket Fröhlich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija mondta el a csatorna híradójának.

Sajtóinformációk alapján azonban a riport több pontatlanságot is tartalmazott – nem az érintett illetőt mutatta be, máskor történt az eset –, melyek miatt a riportot készítő újságírónak felmondtak a csatornánál.

A riportban elhangzott az is, hogy az üggyel kapcsolatban már nyomoznak a rendőrségnél. Ezt az MNO-nak a BRFK sajtóosztálya megerősítette: a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója portálunknak elmondta: olyan súlyos szakmai és etikai hibákat követett el a riporter – melyeket egyébként saját maga is belátott –, hogy nem maradhatott a szerkesztőségben. A hírigazgató elmondása szerint az RTL Klub híradójában tilos az illusztrációs képek használata, erről előzetesen egyeztetni kellett volna.

Az Origo.hu információi szerint jelzések érkeztek a csatornához, hogy a riporttal kapcsolatban nincs minden rendben. Ezzel kapcsolatban Kotroczó elmondta: Fröhlich is felhívta a csatornát, és jelezte, hogy pontatlanságok voltak az összefoglalóban. Ezután kezdték el vizsgálni a riportot.

Mint ismert, pár napja egy ismeretlen a nyílt utcán szidalmazta Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit. A nagy vihart kavart ügyben még a köztársasági elnök is megszólalt. Áder János nyílt levelet írt, melyben így fogalmazott: az önbecsülésükben támadta meg a magyarokat a Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit ért keddi inzultus. A kormány és a történelmi egyházak is elítélték a nyugalmazott főrabbit ért támadást.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Előre látható kockázatok
Hajdú Péter
Pár évvel korábban Ausztráliában ugyanoda vezetett a devizahitelezés, mint nálunk.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés