Százmillióból szépült meg a Heves megyei település

WL, 2013. augusztus 27., kedd 09:08, frissítve: kedd 10:02
Európai uniós támogatással, csaknem százmillió forintos, vissza nem térítendő támogatás segítségével újult meg a Heves megyei Pálosvörösmart – közölte a település önkormányzata.

A tájékoztatás szerint a beruházás a település alapinfrastruktúrájának fejlesztését, bővítését, illetve energiatakarékos korszerűsítését célozta.

Ennek keretében megépítették a községet átszelő állami közút eddig hiányzó bal oldali járdáját, aszfaltburkolatot kaptak a község szélén lévő földutak, elvégezték a közvilágítási hálózat energiatakarékos korszerűsítését és új lámpaoszlopokat állítottak fel – olvasható a dokumentumban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja részeként valósult meg. Az elnyert, vissza nem térítendő támogatás összege több mint 99 millió forint volt, a beruházás összköltsége meghaladta a 104 millió forintot.

Pálosvörösmart a Mátra és a Sárhegy találkozásánál fekszik. A XIV. században a pálos rend templomot és kolostort épített itt, a kolostor az egyik legnagyobb volt az akkori Magyarországon. A községben jelenleg 669 polgár él – olvasható a település honlapján.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Több Európa, kevesebb Amerika
Hegyi Gyula
Magyarországnak számos okból elemi érdeke az unió megmaradása.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása