Szegedi Csanád ringbe száll a borsodi elnöki tisztért?

PR

2012. április 28., szombat 09:03, frissítve: szombat 12:01

Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője, a párt országos alelnöke valószínűleg elindul a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki tisztéért.
Május 19-én tartják a Jobbik tisztújító kongresszusát, az eseményen egyben módosítják a párt alapszabályának pénzügyi részleteit is – közölte pénteken az MTI-vel a Jobbik országos választmányának elnöke.

A politikus az MTI-nek azt mondta: „valószínűsíthető, hogy megmérettetem magam”. Szegedi Csanád szerint várhatóan egy, másfél hónapon belül megtörténhet a tisztújítás a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezeténél. A Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöksége, Endrésik Zsolt elnökkel az élen, április 15-én mondott le.

Endrésik Zsoltot a Jobbik képviselőcsoportja szerdán titkos szavazással kizárta az országgyűlési frakcióból, és kezdeményezi a pártból történő kizárását is. Az indoklás szerint a Jobbik számára egyértelművé vált, hogy Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Kisgergely András és Nagyházi Zoltán önkormányzati képviselők „önös politikai érdekeik alapján, valótlan információkkal” a párt megosztására törekedtek.

A karizmatikus vezető hiánya, a hátország és a frakció ellentéte, valamint a hétvégi kudarcot hozó miskolci időközi önkormányzati választás eredménye vezetett el a Borsod megyei Jobbikban bekövetkezett robbanáshoz – hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Paár Ádám. A párt mélyrepülését mutatja, hogy a hétvégi miskolci időközi választáson csupán 15,5 százalékot ért el, pedig a várakozások szerint ennél lényegesen jobb eredményben bíztak a helyi jobbikosok. A II. kerületi időközi választásokon pedig éppen csak átlépték a 10 százalékot. Ami közös mindkét voksolásban, hogy a Jobbik jelentősen eltávolodott az MSZP-től, így jelenleg semmi esélyük nincsen arra, hogy a második erővé váljanak.

Forrás: MTI