Székesfehérvárt választotta a PCT

LM

2012. április 24., kedd 18:38

Megnyitotta első európai vállalkozását a Power and Composite Technologies (PCT) amerikai cég Székesfehérváron, a Sóstó Ipari Parkban; a beruházás befejezés közeli első ütemét Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete és Égi Tamás Székesfehérvár fideszes alpolgármestere avatta fel kedden.

A bérelt üzemcsarnokban dolgozó, száz százalékban amerikai tulajdonú gyár beszállítóként, energiatermelő generátorokba készít kompozit üvegszálas elemeket, alkatrészeket. Termékeit szinte teljes egészében az európai, a közel-keleti és az indiai piacon értékesíti – mondta el újságíróknak Robert Mylott vezérigazgató. Hozzátette: az üzemben jelenleg 37 szakember dolgozik, s a létszámot az év végéig százra kívánják növelni.

Munkát kínálnak


A beruházás jelenlegi, első fázisának befejezése után, már egy éven belül megkezdik az üzem bővítését, a foglalkoztatott munkaerő létszámát pedig 2013 végére 200-ra kívánják növelni. Főként mérnökök, operátorok, minőségügyi szakemberek, gépkezelők számára kínálnak munkát.

Az első ütem megvalósítása mintegy 4,5 millió dollárba került, és 2015-re a PCT Sóstó ipari parkbeli üzleti beruházásai meghaladják majd a tízmillió dollárt – tudta meg az MTI.

Kiváló munkaerő

Eleni Tsakopoulos Kounalakis a szalagátvágást követő üzemlátogatás során az újságíróknak elmondta: a PCT székesfehérvári gyára létrehozásához a jó infrastruktúra és földrajzi helyzet, valamint a rendelkezésre álló, kiválóan képzett munkaerő miatt választotta a Sóstó Ipari Parkot.

Égi Tamás alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár vonzó a külföldi befektetők számára, az amerikai tulajdonú vállalkozások pedig jelentős szerepet játszanak a város fejlődésében.

A német cégek azért jönnek Magyarországra, mert az ország rendelkezik versenyképes és egyben innovatív termékeket előállítani tudó, szakképzett munkaerővel – mondta el Uwe Koch, a magyarországi Német Nagykövetség gazdasági osztályának vezetője.

Forrás: MTI