Szerdán nyit a dél-balatoni bűnmegelőzési központ

TK

2012. július 2., hétfő 15:43

Szerdán 12. alkalommal nyílik meg a Dél-balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ. Összesen 110 középiskolás diák segíti turnusokban a rendőrség munkáját Siófokon és Balatonlellén augusztus 20-áig – derült ki a központ hétfői siófoki rendezvényén.

Igény lenne hasonló bűnmegelőzési centrumokra több településen is, de mivel a rendőrségnek nincs rá forrása, és pályázat útján sem lehetett ilyen célra támogatást szerezni, az önkormányzatok szerepvállalási képességétől függ, hogy mely településeken tevékenykednek idén a dél-balatoni bűnmegelőzők – mondta Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

A rendőrséggel kapcsolatban lévő, annak munkáját segítő központ idén négymillió forintból gazdálkodhat, amelyet Siófok és Balatonlelle önkormányzata biztosít. A diákok 10 és 18 óra között teljesítenek majd szolgálatot a strandokon és a turisták által frekventált helyeken járőrözve. A korábbi évek tapasztalatai szerint ténykedési területükön számottevően visszaszorult a bűncselekmények, egyebek közt a strandi lopások száma.

A tó Zala és Veszprém megye területére eső partszakaszán Keszthelyen, Zalakaroson és Balatonfüreden nyílnak hasonló nyári bűnmegelőzési irodák az idei szezonban.

Forrás: MTI