Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány

TK

2012. augusztus 22., szerda 13:56, frissítve: szerda 14:05

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt a Cegléden történt rendőri intézkedéssel kapcsolatban Hatala József országos rendőrfőkapitány – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója szerdán.

Garamvölgyi László elmondta: a vizsgálat célja annak megállapítása, hogy az intézkedés során történt-e szakmai mulasztás. A dandártábornok hangsúlyozta: a vizsgálat, amelyet 10 nap alatt kell lefolytatni, nem konkrét személy ellen irányul, hanem az ORFK szakemberei áttekintik az intézkedéssel kapcsolatban készült rendőri jelentéseket, dokumentumokat, majd ezek elemzése után jelentést készítenek a főkapitánynak a megállapításokról.

Garamvölgyi László megjegyezte, legutóbb az ozorai fesztiválként ismert rendezvényre vonatkozóan készült országos rendőr-főkapitányi vizsgálat, amely az esemény biztosításának előkészítésében, tervezésében és a biztosítás végrehajtásában több szakmai hiányosságot is megállapított.

Az mno.hu beszámolt róla, hogy Cegléd polgármestere szerint hamis információk alapján, kifejezetten Szent István ünnepére időzítették megmozdulásukat minden valószínűség szerint Jobbik-szimpatizáns körök a város magyar–roma lakta külterületére

A Jobbik devecseri megmozdulását provokációnak tartja idősebb Kozák János, a Magyar Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (Macifész) elnöke, az LMP ottani tevékenységét pedig úgy jellemezte: a feljelentésnél megállt a tudomány.

Forrás: MTI