Tervezze meg utazását előre!

Megéri online autópálya-matricát vásárolni (X)

2012. május 7., hétfő 14:15, frissítve: kedd 13:27
Gyors, kényelmes, egyszerű e-matrica vásárlás, kezelési költség nélkül. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. több új szolgáltatással bővítette weboldalát.

Hosszabb utazás előtt érdemes előre megtervezni az indulás előtti teendőket és az útvonalat, mert ezzel nemcsak időt és pénzt spórolhatunk, hanem számos apró bosszankodástól is megkímélhetjük magunkat. Ehhez nyújt segítséget a legnagyobb hazai gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetője, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. weboldala. Az interaktív térkép segítségével könnyen megtervezhetjük útvonalunkat, pihenőállomásainkat és elkerülhetjük a felújítási munkákat, baleseteket, torlódásokat.

A napokban az autopalya.hu oldal további új praktikus és kényelmi funkciókkal bővült, így már közvetlenül az online felületen is megvásárolhatjuk az úthasználati jogosultságot, az e-matricát. Tehetjük ezt otthon, a karosszékben ülve, vagy akár egy okostelefon segítségével útközben is. A vásárlás rendkívül egyszerű, az internetes felületen minden típusú jogosultság kapható, természetesen elővételben is, a végén pedig a bankkártyánkkal fizethetünk. Itt nincs sorban állás, nincs várakozás, és nincs semmiféle kezelési költség, plusz felszámolt kényelmi díj sem.

Egyszerre több e-matricát is meg lehet venni, akár folytatólagosan, akár különböző időpontokra. Ráadásul, aki az ÁAK weboldalán vásárol, azzal – kiválasztva az e-mail értesítés szolgáltatást – nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik az érvényességi idő végéről. A rendszer ugyanis ilyen esetben küld egy figyelmeztető e-mailt egy nappal a jogosultság lejárta előtt.


Ha valamilyen okból kifolyólag mégis jogosulatlanul használtunk egy díjköteles útszakaszt, a pótdíj sajnos nem kerülhető el, de a befizetés módja szintén leegyszerűsödött, hiszen már erre is lehetőség nyílik online, az ÁAK internetes felületén. Az Állami Autópálya Kezelő a jövőben további fejlesztéseket tervez weboldalán, így hamarosan egy bővített elektronikus ügyfélszolgálat áll az utazók rendelkezésére, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel számos ügyintézést. www.autopalya.hu

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Megújuló energiák, luddita politikusok
Torba Tamás
Mindenki addig akarja eladni az olaját és a földgázát, amíg van valaki, aki megveszi.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés