„Lúgos orvos”

Tiltakozik az LMP, letiltja őket az MTI

MNO, 2017. március 20., hétfő 10:50, frissítve: hétfő 11:39
Tiltakozik az LMP, amiért a köztévé szerintük egy, a „lúgos orvost” mentegető riportot ad le. Az MTI megtagadta a hír kiadását.

Sérti a közmédiát az LMP a „lúgos orvosról” készült riportfilmmel kapcsolatos álláspontja, így az MTI megtagadta a párt közleményének kiadását. Álláspontjuk szerint az OS (Országos Sajtószolgálat) szerződése is tartalmazza azt a kitételt, hogy jogunk van ehhez. Szél Bernadett az ellenzéki párt frakcióvezető-társelnöke hétfői közleményében azt követelte, hogy a köztévé haladéktalanul vegye le ma esti műsoráról a volt barátnőjét lúggal megcsonkító, másodfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélt orvossal készült riportot. A riport beharangozója a politikus szerint nyilvánvalóvá teszi, hogy annak célja az elítélt mentegetése, az erőszak relativizálása és a közvélemény manipulálása. Ha a Duna TV nem veszi le ezt a törvénysértő riportot a műsoráról, a párt első körben a Médiahatósághoz fordul.

– Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a köztévé egy másodfokon elítélt erőszakoló nyilvánosság előtti mentegetőzésének akar teret adni. Ha ez a műsor adásba kerül, azzal a köztévé megsérti az áldozat, a szexuális erőszak áldozatainak emberi méltóságát, amit a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény is tilt – fogalmaz az MTI-n letiltott, de a Magyar Nemzetnek is elküldött közlemény. 

A Duna TV Kékfény című műsora ma este tervezi leadni a „lúgos orvosként” elhíresült B. Krisztiánnal készült riportot. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója 2013-ban maszkban támadott volt barátnőjére, injekcióval elkábította, nemi szervét lúggal leöntötte, majd bezárva magára hagyta. A testi sértés maradandó fogyatékosságot okozott az áldozatnak. A Fővárosi Ítélőtábla életveszélyt okozó testi sértés és egyéb bűncselekmények miatt kilenc évre súlyosbította az első fokon négy évre ítélt elkövető büntetését, és örökre eltiltotta hivatása gyakorlásától.

A köztévé a riport beharangozójában így fogalmaz: „A hívő, nagycsaládos, egykor sikeres orvos, az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát. A bűnügy, amelyről mindenki évek óta beszél, most először a közellenség szemszögéből”. 

Az MTVA álláspontja szerint – miként azt az LMP-nek írt levelükben megfogalmazzák – a „lúgos orvost” a közmédia nem mentegeti, nem menti fel a bűne alól, és a műsorszám nem követ el áldozathibáztatást. Erről pedig – teszi hozzá az MTVA sajtófőnöke – bárki meggyőződhet, aki megnézi a műsort. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Megújuló energiák, luddita politikusok
Torba Tamás
Mindenki addig akarja eladni az olaját és a földgázát, amíg van valaki, aki megveszi.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása