Barátság

Újabb százmilliók Rogán szomszédjának

Horváth Csaba László, 2016. február 25., csütörtök 05:36, frissítve: csütörtök 09:42
Sikert sikerre halmoz Rogán Antal szomszédja, akinek reklámügynöksége ismét több százmillió forintot kasszírozhat – szúrta ki a Magyar Nemzet. A Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó társaság több mint 400 milliós megbízást nyert el, ezúttal a Miniszterelnökség kommunikációs feladatait végzi majd.

Tegnap jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédjának cége újabb százmilliós pályázatot nyert el. A Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó Network 360 Reklámügynökség Kft. ezúttal több mint bruttó 400 millió forintért végez majd kommunikációs feladatokat a Miniszterelnökség részére. A hirdetmény szerint már tavaly december másodikán döntöttek arról, hogy Csetényi reklámügynöksége nyerte az egyébként nem nyílt, hanem tárgyalásos eljárásban meghirdetett pályázatot, ráadásul az adatok szerint mindössze egyetlen pályázó volt, Csetényi cége. A kiírás szerint a cég a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációs alaptevékenységéhez kötődő 2007–2013-as időszak záró kommunikációs kampányához PR- és kreatív feladatok ellátását végzi majd. A nettó közel 335 millió forintos megbízás keretében mások mellett szövegírás, beszédírás, sajtórendezvények szervezése, fotózás, rádióreklám-gyártás és filmgyártás is a feladata lesz az ügynökségnek.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szomszédja a jelek szerint nem tud hibázni. Hétfőn az Átlátszó.hu számolt be róla, hogy szintén ez a társaság nyerte el a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nettó 150 millió forintos tenderét. Erről szintén tavaly decemberben döntöttek. Ezt megelőzően szintén tarolt Csetényi reklámügynöksége és egy másik cége. A két társaság a Magyar Olimpiai Bizottság 457 millió forintos közbeszerzését nyerte el. Ennek tárgya az „olimpiai eseményekhez kapcsolódó médiakampány tervezése, szervezése, ennek körében jubileumi rendezvények és médiakampány megszervezése, valamint lebonyolítása”. Szintén egy Csetényihez köthető társaság kapta meg tavaly a Miniszterelnökségtől a bevándorlási plakátok kihelyezéséhez szükséges médiavásárlási és call center feladatok ellátását. Akkor szintén nem nyílt közbeszerzésen, hanem tárgyalásos eljárásban nyertek 381 millió forintot.

A Network 360 Reklámügynökség nem titkolja, hogy gyakran nyer közbeszerzési eljárásokon. A cég honlapján külön kimutatásban tette közzé 2008-ig visszamenőleg, hogy mely közbeszerzéseken voltak sikeresek. Tavaly tíz jelentős tendert nyertek meg, 2014-ben hat alkalommal voltak sikeresek, 2013-ban pedig kilenc megbízásuk volt. Dolgoztak többek közt a Magyar Nemzeti Bank, a Miniszterelnökség, az Államadósság-kezelő Központ Zrt. és a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat megbízásából, utóbbi polgármestere korábban Rogán Antal volt.


Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 02. 25.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vélemény
Előre látható kockázatok
Hajdú Péter
Pár évvel korábban Ausztráliában ugyanoda vezetett a devizahitelezés, mint nálunk.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása