Újabbat rúgtak Magyarországba a szocialisták + Videó

LM, 2012. április 21., szombat 16:47, frissítve: szombat 20:10
Nyílt levelet ír szombaton az Európa Tanács (ET) főtitkárának az MSZP, amelyben arról kérdezik, hogy az általa irányított testület szerint elfogadható-e az, amit a kormány a Velencei Bizottság által felvetett vitás kérdésekben tesz – jelentette be az MSZP választmányi ülése alatt tartott sajtótájékoztatón Mesterházy Attila. A testület megerősítette a szocialista frakció döntését, amely szerint képviselőik nem vesznek részt a köztársaságielnök-választásban.

A hazájukért dolgozó magyarok számára nemkívánatos személyeknek nevezte korábban a KDNP frakciószóvivője a szocialisták három európai parlamenti képviselőjét. Pálffy István szerint a magyarokat folyamatosan feljelentő és lejárató szocialisták megérdemlik a jelképes kiközösítést. A politikus a Hír TV Versus című műsorában indokolta meg szavait. Az MSZP-s politikusok az egyházügyi törvény miatt nyomták fel hazánkat.

A pártelnök-frakcióvezető arról beszélt: az ET főtitkára felkérheti a Velencei Bizottságot, hogy értékelje a kormány válaszait. Szavai szerint a magyar kabinet azt kommunikálja, hogy a vitás kérdések 90 százalékát teljesítették, és csak tíz százalékban vannak úgymond technikai problémák, miközben a civil szervezetek ezt pontosan fordítva látják. Éppen ezért fontosnak tartanák, ha a Velencei Bizottság is nyilvánosságra hozná, hogy hogyan értékeli a kormány tevékenységét – mondta a politikus. Mint ismert eddig egy „homályos státusú” dokumentumot kapott a kormány a bizottság titkárától az igazságszolgáltatási reformmal kapcsolatban.

Magyarország megértette, hogy milyen fontos összhangban lenni az Emberi jogok európai egyezményében foglaltakkal az igazságszolgáltatás, a sajtó- és a vallásszabadság kérdésében – mondta el korábban az Európa Tanács (ET) főtitkára.

Botka kiáll a bojkott mellett

A választmány egyhangúlag támogatja a frakció álláspontját, hogy a képviselők ne vegyenek részt Áder János megválasztásában – jelentette be Botka László. Az MSZP meggyőződése, hogy Orbán Viktor és a Fidesz óriási hibát követ el, amikor nem arra használja a helyzetet, hogy az ország érdekében megszilárdítsa a közbizalmat, a demokratikus intézményeket és a Köztársasági Elnöki Hivatal „lerombolt tekintélyét”, hanem egy „újabb pártkatonát ültet a Sándor-palotába” – mondta a választmányi elnök.

Volt a Fidesz belső vezetésének a tagja, majd az Országgyűlés elnöke és pártja frakcióvezetője négy éven keresztül. Európai parlamenti munkája mellett Áder is részt vett az új választási és igazságszolgáltatási rendszerről szóló törvények elkészítésében. Bővebben>>>

Nézik a Péntek8-at a szocialisták

Kövér László a Hír TV Péntek8 című műsorában tett szavait idézve, amely szerint a házelnök örül annak, hogy a szocialisták látványa nem rontja el az ünnepet, azt mondta: egészen elfogadhatatlan és Európában példátlan, hogy a kormányoldal nemcsak hogy nem törekszik az államfőválasztással a nemzet egységének megvalósítására, de „ezt még büszkén hirdetik is”.

Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila úgy fogalmazott, hogy Kövér Lászlótól nem idegen az ilyen típusú fogalmazás. Hangot adott annak a véleményének is, hogy a házelnök pénteken „egészen biztosan az ország felét” megsértette a mondataival, amikor az MSZP-t, az LMP-t és az újságírókat is „ócsárolta”.

Hangsúlyozta, hogy Kövér László nemcsak az Országgyűlés elnöke, de jelen pillanatban ő látja el a köztársasági elnök feladatait is, amely pozícióból a nemzet egységét kellene megtestesítenie. A politikus az interjúban Schmitt Pál ügyére utalva azt mondta: mindenkinek végig kell majd gondolnia, aki hasonló pozícióra pályázik, hogy az egész életét, életpályáját felteszi-e „csak azért, hogy néhány nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista, az úgy gondolja, hogy rajta keresztül lehet a legtöbbet ártani a politikai ellentábornak”.

Arra külön kitért, hogy a fideszes politikus ugyanebben a nyilatkozatában nem érintette a Jobbikot. Mesterházy Attila véleménye szerint ennek alapján „a Jobbik jól mutat azon a rendezvényen, ahol az új pártkatonát választják meg a köztársaság elnökének”.

Mint ismert a szocialistákból kivált Gyurcsány-párt sem hajlandó megjelenni az elnökválasztáson.

Belevágott az MSZP

Végül Botka László bejelentette azt is, hogy a 2014-es választásokra való felkészülés során az MSZP megindította programalkotási folyamatát. Ennek során szombaton első olvasatban megtárgyalták és el is fogadták az Ajánlat Magyarországnak című keretprogramot, amit társadalmi vitára bocsátottak. Erről a következő hónapokban a lehető legtöbb társadalmi, civil és szakmai szervezet véleményét akarják kikérni – tette hozzá.

Botka László választmányi elnök elmondta, hogy az ülésen négy elnökhelyettest választottak Szűcs Gábor, Harangozó Gábor, Veres Gábor és Márton Roland személyében.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Marabu
Évadnyitás
Marabu
Kommunikációs, szociális, pszichés képesség, megfelelő szintű önállóság: az óvodaérettség jelei.
Legolvasottabb
Legfrissebb
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
 45. 45
 46. 46
 47. 47
 48. 48
 49. 49
 50. 50
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 122 db

A hozzászólások mutatása