Kiricsi Karola elmondta: a jelentős, 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó rádió menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács korábban a számára kidolgozott. A hatóság ezt nem tudja másként értelmezni, mint úgy, hogy a rádió vezetése lemondott a csatornáról és bezárta a rádiót – jelentette ki a szóvivő. A Neo FM harminc napon belül fellebbezhet a hatóság döntése ellen.

Utolsó felvonás: felmondták a Neo FM szerződését
Utolsó felvonás: felmondták a Neo FM szerződését
A rádió vitatja

A rádió erre reagálva arról tájékoztatott, hogy az ideiglenes fizetési haladék alatt álló vállalat szerződését álláspontjuk szerint a hatóságnak nincs joga felmondani. Közleményük szerint az FM1 Zrt. június 19-étől ideiglenes fizetési haladékot kapott tartozásai rendezésére a bíróságtól, a csődvédelmet kért társaság számára pedig öt napon belül kell kijelölnie vagyonfelügyelőt a bíróságnak.

Tájékoztatásuk szerint a társaság értetlenül áll az előtt, hogy a médiatanács a felajánlott 483,9 millió forint értékű értékpapírt nem fogadta el óvadékként. A társaság a közelmúltban tárgyalt befektetőkkel, mint írják, a tanácskozások azonban a hatóság kommunikációjának hatására megszakadtak, így kevés esélyt látnak arra, hogy a hitelezők a pénzükhöz juthassanak.

Slágergyanús program


Korábban megírtuk, több száz milliós mínuszából a csődvédelembe menekül a Neo FM. A rádiónál elismerik, hogy igen kis esély kínálkozik az adósság belátható időn belüli rendezésére. A Neo FM annak a Sláger Rádiónak a frekvenciáján üzemel, amely szintén miután piacvezetővé vált, kezdett elmaradozni kötelezettségei vállalásától (műsorok tartalma, befizetési kötelmek), és működése harmadik évében (2001) felfüggesztette a koncessziós havidíj fizetését, s bő egy évig egyetlen fityinget sem adott a közös kasszába.

Fotó: MTI