Vádemelés várható Gyurcsány ellen

BL

2012. július 10., kedd 06:00

Napokon belül vádat emel a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói telekcsere ügyében hivatali visszaéléssel, illetve hűtlen kezeléssel gyanúsított Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel és társaival szemben, miután a hét végén lejár a vádelőkészítés határideje.

Még ezen a héten bejelentheti a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy vádemeléssel továbbítja az eljárás iratait a Fővárosi Törvényszéknek a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás kapcsán meggyanúsított Gyurcsány Ferenc és nyolc társa ügyében. A hét végéig, pontosan július 14-ig tart ugyanis az ügy március elején megkezdett vád-előkészítési szakasza, amelynek határidejét a főügyészség legutóbb három hónappal hosszabbította meg. A döntéssel a KNYF az 1100 napig tartó nyomozás 43 kötetnyi, 31 ezer oldalnyi dokumentumának megismeréséhez adott több időt az ügy terheltjeinek és védőiknek. Az iratok tanulmányozását – mint azt ügyvédi forrásokból a lap megtudta – mára minden érdekelt befejezte.

„A nyomozás befejeződött, az iratismertetés megtörtént, és ami most folyik az a konkrét vádelőkészítés” – mondta az üggyel kapcsolatban Polt Péter legfőbb ügyész a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla egyébként nemrégiben jogerősen semmisnek mondta ki a telekcsere-szerződést. Gyurcsány Ferenc pedig június végén egy interjúban arról beszélt, hogy valószínűleg néhány héten belül vádat emelnek ellene.


A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet