Vandálok stresszeltek halálra két zsiráfot

TT, 2012. május 14., hétfő 21:13, frissítve: hétfő 21:32
Éjszakai randalírozók okozta stresszbe pusztult bele két zsiráf egy lengyelországi állatkertben.

Ismeretlenek randalíroztak szombatról vasárnapra virradóra a lódzi állatkertben, az igazgatóság hétfői közlése szerint padokat, tájékoztató táblákat és szobrokat törtek össze, és ezek darabjait az állatok közé dobták.

Egy hároméves nőstény zsiráf már néhány órával a vandálok garázdálkodása után elpusztult, egy másikat hétfőn reggel találtak holtan.

A boncolás billentyűszakadást és véraláfutásokat állapított meg a hároméves állat szívén, ami arra utal, hogy a stresszbe pusztult bele. A szakemberek szerint a stressz végezhetett a hatéves nősténnyel is, amely egyébként is betegeskedett.

Az állatkert igazgatója szerint a zsiráfok nagyon félénk állatok, a legkisebb stressz is menekülési reakciót vált ki náluk.
A lódzi állatkertben nem működnek megfigyelőkamerák, az őrök pedig állítólag semmit sem láttak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása