Védelempolitikai kérdésekről folytattak megbeszélést

TK, 2012. június 19., kedd 17:06
Kétnapos találkozót tartottak a közép-európai országok védelmi miniszterei az ausztriai Frauenkirchenben; a találkozón Magyarországot Hende Csaba honvédelmi miniszter képviselte – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A hétfőn és kedden, a Fertő-tó partján megrendezett találkozón Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia védelmi miniszterei vettek részt. A tárcavezetők a régiót érintő fontosabb védelempolitikai kérdésekről folytattak informális jellegű eszmecserét – olvasható a közleményben.

A HM szerint a miniszterek véleményt cseréltek a költségvetési megszorítások védelemre gyakorolt hatásairól és e hatások kompenzálásának lehetőségeiről.

A miniszterek egyeztettek a közép-európai védelmi együttműködés erősítésének és mélyítésének lehetőségeiről, a megkezdett munka orientálásáról is.

A hat ország tárcavezetője emellett érintette a NATO májusi chicagói csúcstalálkozójának főbb eredményeit, valamint eszmecserét folytattak az amerikai stratégiaváltás és a költségvetési megszorítások Európa biztonságára gyakorolt együttes hatásáról.

A találkozón szóba kerültek a Nyugat-Balkán és a Közel-Kelet biztonságával és stabilitásával összefüggő kérdések, valamint a miniszterek szót ejtettek a frauenkircheni találkozón jelen lévő országok nemzetközi békeműveletekben történő részvételéről is – áll a HM közleményében.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása