Verókot és a teljes MSZP–SZDSZ-frakciót is kihallgatták

BL

2012. június 1., péntek 19:32

Ismét gyanúsítottként hallgatta ki Verók István volt VI. kerületi polgármestert és az akkori önkormányzat teljes szocialista és szabad demokrata frakcióját, valamint három korábbi jegyzőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság – tudta meg pénteken az MTI Hírcentrum.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában este elhangzott: a gyanú szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több, önkormányzati tulajdonban lévő tetőtéri lakást. A nyomozók szerint a 21 gyanúsított a szabálytalan ingatlanértékesítések előkészítésével, illetve megszavazásával több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a VI. kerületi önkormányzatot.

A volt VI. kerületi MSZP-s polgármester és az előző önkormányzat szocialista, illetve szabad demokrata tagjai ellen egy másik ingatlanügy miatt a bíróságon is folyik egy büntetőeljárás. Abban százmilliós károkozással vádolják őket. Az önkormányzat volt jegyzőjének tanúvallomása szerint az nem volt fontos, hogy Terézváros vagyonrendelete ellentétes-e az államháztartási törvénnyel, és azt sem vizsgálták, hogy a vád szerinti ingatlanügylet adásvételi szerződése megfelel-e a saját rendeletüknek. A Fővárosi Főügyészség a több mint 127 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást kért Verók Istvánra és 13 vádlott-társára.

Forrás: MTI, MNO