Vészhelyzet Budapesten: ki kellett menteni az embereket a kacsahajóból

NT, 2012. május 23., szerda 13:01, frissítve: szerda 13:31
Harminchárom embert mentettek ki a tűzoltók szerdára virradó éjjel a Dunában rekedt városnéző vízibuszból Budapesten; senki nem sérült meg.

Kisdi Máté elmondta: egy városnéző, kétéltű vízi jármű a Lánchíd lábánál, a Dunában irányíthatatlanná vált, ezért azonnal riasztották a Szent Flórián Tűzoltóhajót.

A vízibuszon harmincegy utas, valamint a személyzet két tagja tartózkodott, és mindenkit sérülés nélkül sikerült kimenteni – mondta a szóvivő.

Magyar áldozatok

Ismert, az Egyesült Államokban a Delaware folyón tragikus balesetet szenvedett egy kacsahajó (kétéltű turistabusz), amelynek két magyar áldozata is volt. Egy 16 éves magyar turistalány és egy 20 éves magyar fiú vesztette életét. Utólag kiderült, a lány saját mentőmellényét dobta oda a kacsahajó vízbe ugrott matrózának. Az esetet követően egy napra kegyeletből leálltak a philadelphiai „kacsahajók”.Forrás: MTI,MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása