Vízművek: döntenek a végleges szerződésről

BL

2012. május 30., szerda 08:27, frissítve: szerda 10:24

A Fővárosi Vízművek befektetési jogviszonyainak megszüntetéséről, illetve a tiltott, közösségellenes magatartásokról dönthet a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén.

A Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról, valamint az 1997-ben kötött szindikátusi és menedzsmentszerződés megszüntetéséről szóló előzetes megállapodást április 25-én már jóváhagyták a képviselők, a végleges kontraktusról pedig a szerdai ülésen dönthet a testület.

Meghatározhatják a képviselők a tiltott, közösségellenes magatartásokat is; az önkormányzati rendeletben foglaltak megszegőire 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot szabhatnak ki.

Megalakulhat a főváros bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottsága, amennyiben a képviselők elfogadják Zsolnai József (Fidesz–KDNP) közbiztonsági tanácsnok vonatkozó javaslatát. A testület létrehozásáról április végi ülésén, jobbikos javaslatra döntött a közgyűlés. Napirenden szerepel az a javaslat is, miszerint testvérvárosi kapcsolatokat venne fel Budapest Pekinggel; emellett a magyar főváros három évre egyetértési megállapodást kötne Sanghaj önkormányzatával; s barátsági és együttműködési megállapodást írna alá Azerbajdzsán fővárosával, Bakuval.

Forrás: MTI