Mutyit sejtenek Dunaújvárosban

mr

2016. január 15., péntek 15:19, frissítve: péntek 15:19

Elrendelte a nyomozást az ügyészség annak a feljelentésnek a nyomán, melyben az áll, hogy a dunaújvárosi önkormányzat hamis adatokat szolgáltatott mind a közvilágítási pályázat beadásakor, mind pedig a közbeszerzési eljárás alatt – közölte portálunkkal Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi képviselője.

A feljelentésben, amit december közepén Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Pintér Tamás önkormányzati képviselő nyújtott be a legfőbb ügyésznek, többek között ez áll: az európai uniós forrásból Dunaújvárosban megvalósult közvilágítási korszerűsítés a mérési eredmények alapján nem teljesíti a pályázatban vállalt feltételeket, vagyis a beruházás előtti megvilágítási szintet. Ez a városban már szemmel látható problémákat jelent, a közvilágítás minősége jelentősen romlott.

A feljelentők szerint a dunaújvárosi önkormányzat a rendelkezésre álló információk alapján hamis adatokat szolgáltatott a 2013-as pályázat beadásakor, így előre tudták, hogy a közbeszerzésre kiírt lámpatestek nem felelnek meg majd a pályázat előírásainak. Emellett a közbeszerzésnél olyan feltételeket szabtak, amelyeknek Magyarországon csak egy cég tudott megfelelni.

Pintér Tamás most portálunknak jelezte: a legfőbb ügyészség a Jobbik adatokkal alátámasztott feljelentését a Fejér Megyei Főügyészséghez továbbította, ahonnan az ügy átkerült a Fővárosi Főügyészséghez.