Vona Gábor felesége megírta levelét Lévai Anikónak

MNO

2016. november 10., csütörtök 23:20, frissítve: péntek 11:47

A Jobbik elnöke rendszeresen járt olyan rendezvényekre, amelyek végén meleg férfiak szórakoztak egymással – állítja Terry Black.

Az ismert transzvesztita előadóművész a csütörtök esti TV2 Tények Extra riporterének adott exkluzív interjút, amelyben azt állította, hogy Vona Gáborral több mint tíz évvel ezelőtt hetente többször is találkozott egy budapesti, VIII. kerületi lakásban, ahol értelmiségi fiatalok vitatták meg az élet nagy dolgait. A beszélgetések után következett a szórakozás. Így biztosan tudja, hogy a Jobbik elnökének 2001 és 2003 között voltak „ilyen kapcsolatai” – írja az Origó.

„Itt nem az a probléma, hogy ki milyen szexuális hovatartozással rendelkezik, de egy közéleti embernek, főleg, hogyha ilyen emberek ellen akar propagandát tenni, akkor bizony be kell vallania, ő is csinálta” – mondta Terry Black.

„Vona Gábor titkos élete” 49,53-tól

A Tények megkereste Vona Gábort, aki tagadta, hogy személyesen ismerné Terry Blacket: „Sohasem találkoztam vele.”

A riport után, csütörtök este Vona Gábor felesége, Vona-Szabó Krisztina nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán, amelyet Lévai Anikónak, Orbán Viktor feleségének címzett. A levelet betűhíven közöljük:

„Tisztelt Asszonyom! Kedves Anikó!

Személyesen nem ismerjük egymást, ráadásul Önhöz hasonlóan én is igyekszem távol tartani magamat a napi politikai csatáktól. Kérem, ne vegye rossz néven, hogy ezúttal mégis Önt szólítom meg a levelemmel, a döbbenettel vegyes kétségbeesés íratja velem ezeket a sorokat.

Tisztában vagyok azzal, hogy egy politikus feleségének osztoznia kell a párját érő politikai támadásokban, és alapvetően el is kell tudnia viselni ezeket. Ezúttal azonban olyan mélyre süllyedt az Orbán Viktor emberei által irányított sajtó a férjem és a családom lejáratásában, ami szerintem messze túlmegy a hataloméhség és a politikai logika határain. A jó ízlésről már nem is beszélve.

A kormánypárti sajtóban tálalt legfrissebb „hír” szerint Gábor homoszexuális orgiák rendszeres résztvevője volt egyetemista korában. Abban az időben, amikor már javában jegyben jártunk.

Természetesen megértem, hogy most nagy a zavar, a sértődöttség és a bosszúvágy, mert elbukott az Orbán Viktor által beterjesztett alaptörvény-módosítás. De bárhogyan is vélekedjenek a felek erről, egyetlen politikai ügy sem lehet indok arra, hogy egy családot megalázzanak, és minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekezzenek lejáratni a férjemet. Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy miért nem elég a politikáját támadni, miért kell ilyen eszközökhöz nyúlni.

Miután más megoldást nem látok, feleségként, anyaként Önt kérem arra, hogy állítsa le a férjét. Nyilvánvaló, hogy a politikai színtereken nem lehet Orbán Viktorra hatni. Azt feltételezem, hogy Ön lehet az utolsó, akire talán még hallgat.

Biztos vagyok abban, hogy egyikünk sem szeretne egy ilyen országban élni, gyerekeket nevelni és unokázni. Ez nem lehet a polgári Magyarország. Ez egész egyszerűen méltatlan.

Nem csupán magunk miatt, hanem egy egész ország érdekében kérem Önt mint Magyarország jelenlegi miniszterelnökének feleségét, segítsen megállítani ezt az ámokfutást.

Tisztelettel,
Vona-Szabó Krisztina”

A Jobbik pártelnöke péntek délben sajtótájékoztatót tart a riporttal kapcsolatban „Coming out. Gyarló ember vagyok” címmel.

Szeptember végén már reflektorfénybe került Vona Gábor magánélete, amikor rövid időn belül kétszer is észrevette, hogy lesifotósok követik.