Zöldbárók a szocialistáknál

TK

2012. június 13., szerda 04:30, frissítve: szerda 08:08

A szocialisták saját klientúrájukat féltik – így reagált a vidékfejlesztési tárca az MSZP keddi bejelentésére, miszerint az ügyészséghez fordulnak egy kaskantyúi földbérleti szerződés miatt. A Vidékfejlesztési Minisztériumnál közölték: politikai haszonlesők aknamunkája nem akadályozhatja meg a tárcát a családi gazdaságokat előnyben részesítő kormányprogram végrehajtásában – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Újabb, ezúttal egy Bács-Kiskun megyei földbérletpályázat eredménye miatt tesz feljelentést a szocialista párt. Gőgös Zoltán az MSZP keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a borsodi mezőségi állami földek haszonbérbe adásánál – Ángyán József volt államtitkár vádjaira támaszkodva – gyanított hivatali visszaélés után egy másik ügyben is az ügyészséghez fordulnak. Elmondása szerint a kormány bűne, hogy Kaskantyún az egy tanyasi családi gazdálkodó által bérelt állami földeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) egy másik, három faluval távolabb lakó, szintén birkatartó gazdának ítélte meg.

„A szocialista párt és Gőgös Zoltán részéről azért tapasztalható nagy felhördülés, mert a jelenlegi kormány valóban a vidék és a gazdálkodók érdekeit képviseli, egyúttal a szocialistákhoz köthető gigabirtokok kivételezett helyzetének felszámolására törekszik” – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Rámutattak: a szocialisták saját klientúrájukat féltik, mert a kormány eltökélt szándéka, hogy visszaveszi a zöldbáróktól a földet, és a helyi családi gazdálkodóknak adja bérbe.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás: Magyar Nemzet