Vitézy az MNO-nak kibontotta a részleteket + Videó

Bucsy Levente, 2012. április 17., kedd 20:02, frissítve: kedd 20:56
Az álságos félmegoldásoknak vége, az Andrássy úti bringasáv–parkolósáv csere egy új forgalmirend-szemlélet zászlóshajója. Már a csapból is a világörökségi sugárút felújítása folyik, de az MNO mélyebbre ment a tapsikolásnál. Interjú Vitézy Dáviddal, a BKK vezérigazgatójával. Plusz kisfilm.

– Helyére kerül, aminek kell az Andrássy úton. Elkezdődött a kerékpár- és a parkolósáv kicserélése. Mikor lesznek készen?
– A Nagymező utca és az Oktogon közötti szakaszon kezdtük el a munkát, az első héten az út egyik, majd a másik oldalán dolgozunk. Azt követően kerül sor a belső szakaszra, május közepére végzünk. Ezzel új forgalmi rendet adunk át az Andrássy úton az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között.

– Saját hatáskörben elvégzi a munkát a Budapesti Közlekedési Központ. Ilyen sok erőforrás van a város birtokában?

Tól–ig

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn kezdte az Andrássy út belső szakaszán a forgalmi rend átalakítását. A munkák május 13-áig, vasárnapig tartanak.

– Az elmúlt 44 év legnagyobb intézményrendszer-átalakítása zajlik Budapest közlekedésében. Ennek jegyében leválasztottuk a köztisztasággal foglalkozó FKF-ről a közúti karbantartással foglalkozó részt, a BKK Közút most már a mi irányításunk alatt működik. Ennek a vállalatnak korábban is voltak kivitelezői kapacitásai, de a város, ki tudja, milyen okból – ugye jelenleg is zajlanak büntetőeljárások a korábbi városvezetés gazdálkodása miatt – jellemzően külső vállalkozókat bízott meg minden munkával. Így sokszor azok az erőforrások, amelyeket a város egyébként fenntartott, kollégák, gépek, aszfaltozó kapacitás lekötetlenül álltak. Mi ezzel a gyakorlattal szakítunk. Nyilván nem lehet mindent, de amit csak igen, azt a BKK Közúttal láttatjuk el. Itt is ez történik. A terveket egyébként a BKV-val összefogva vetettük papírra.

Készül az európai színvonalú bicikliút

– Mi mozgatta a papíron már most nagyon látványos változást?
– Az Andrássy út egy régi adóssága a városnak, rendezését a 2011 őszi autómentes napon ígértem meg. Igazából a kerékpárosoknak volt követelése, hogy 2012-ben kezdjük is el a munkát, ez most teljesül. Azért cseréljük meg ugye a parkolósávot és a kerékpársávot, mert korábban a parkoló autók mögött eldugva haladtak a biciklizők, akiket zavartak az útra tett kukák és az állandó rakodás, az anyósülésről a parkolósávban kiszállók nem is tudtak tükörbe nézni, nem is gondoltak rá, hogy ott kerékpáros jöhet. Az Andrássy útról jobbra forduló autók sem látták a kerékpárosokat, és ott van még a lámpakérdés: noha párhuzamosan haladtak két és négy keréken a sugárúton, mégis felváltva kaptak zöldet, aminek nyilván a kerékpározók látták kárát – nem is tartották be a szabályokat, rendkívül balesetveszélyes helyzetek álltak így elő. Rossz forgalmi rend volt, ami 1995-ben létrejött. A csere biztonsági kérdés az autósoknak, a kerekezőknek pedig egyszerűen közlekedési kérdés. Annak idején azt gondolták, aki biciklizik, az csak a hobbijának hódol, bele sem gondoltak, hogy ez a jövő közlekedési eszköze.

– Időben egy hónap a munka. Forintban mennyi?

– Nehéz ezt megmondani. A BKK Közút 3,7 milliárd forintból látja el a teljes budapesti főúthálózat fenntartását, karbantartását. Lehet, hogy ráosztva ez egy több tíz milliós költség lenne, de olyan munkaerő végzi, akit amúgy is foglalkoztatunk, és az általános, a budapesti közutak fenntartásához szükséges aszfaltmennyiségből használunk föl. Tehát az éves feladataink keretében látjuk el ezt a munkát. Ha most ezt számviteli értelemben nézzük, akkor 50 millió forint körüli az a költség, ami erre a beruházásra esik.

– Lássuk a részleteket. Burkolat, felfestés, táblák, jelzőlámpák?
– Egyrészt lesz egy keskeny sáv a parkolósáv és a kerékpársáv között, ami azt szolgálja, hogy aki a vezetőülés oldaláról nyitja ki az ajtót, az biztonságban legyen. Másrészt folyamatos piros kiemeléssel látjuk el a kerékpársávot. Nyugaton ez már bevált gyakorlat, itthon még kevéssé, ráadásul most olyan anyagot fogunk használni, ami nem kopik le egy-két év alatt. Az Andrássy úton próbáljuk ki először. Még egy újdonság is lesz: a felfestésen nem fognak döccenni a kerekezők.


Lapozzon tovább!
---- Oldal címe ----

– Ki a felelős azért, hogy az Andrássy úti megoldást korábban ennyire elbaltázták?
– Igyekeztünk utánanézni, hogy ez hogy jött létre 17 évvel ezelőtt. Az az igazság, hogy akkoriban a kerékpározásnak alig volt létjogosultsága, de az elmúlt évek mindegyikében gyakorlatilag megduplázódott a biciklivel közlekedők száma. '95-ben a mai kultúra még nem létezett, és a hatóságok is máshogy álltak hozzá, ma a BKK-nak minden jogszabályi lehetősége megvan ahhoz, hogy ilyen forgalmirend-változásokat véghezvigyen.

Szakaszok

I.: április 16–22., Oktogon–Nagymező utca, befelé vezető oldal

II.: április 23–29., Nagymező utca–Bajcsy-Zsilinszky út, b. v. o.

III.: május 2–7., Bajcsy-Zsilinszky út–Nagymező utca, kifelé v. o.

IV.: május 8–13., Nagymező utca–Oktogon, k. v. o.

– Az Andrássy útnak nincs vége az Oktogonnal. Kifelé mikor lesz vége a biciklisek és a gyalogosok közös kálváriájának?
– Nem vagyunk könnyű helyzetben a szervizutas kialakítás miatt. Nagyjából három lehetőség van. Egy: az Andrássy út főpályájára visszük a kerékpárosokat, de ott elválasztani nem tudjuk, legfeljebb a Margit hídi megoldás van. Kettő: a járdán haladnak, ez van most, nem szeretnénk megtartani. Három: szervizút. Ott szintén nem leválasztható, ráadásul jön a régi probléma, hogy rövid a zöld. Az opciókat még most elemezzük, de hamarosan közzétesszük a javaslatunkat. Az is lehet, hogy a kerékpárosokat választjuk „ketté” – olyanokra, akik lokális módon használják, és olyanokra, akik végig akarnak menni a Hősök teréig. De nem szeretnék előreszaladni, mert nem készült el a végleges változat.

– Van-e még olyan bringaút a fővárosban, ami ugyanilyen elhibázott és veszélyes, tehát az Andrássyhoz hasonló kezelésre vár?
– Ó, hát rengeteg. Korábban az volt az útépítés, hogy a járda felére sárga festékkel felhúztak egy vonalat, és azt mondták, hogy „nem tudom, hány száz” kilométer kerékpárút épült. Ilyennel tele van a város, ezek a legrosszabb példák. Azok, akik rendszeresen kerékpároznak, tudják jól, hogy ezek helyett sokkal biztonságosabb, ha lemennek az útra, ami viszont szabálytalan, ha van „kerékpárút”. Itt van nekünk a Bajcsy-Zsilinszky út egy teljesen felesleges, háromsávos kapacitással, mert közben átépült a Kiskörút, sem a lánchídi ág, sem a körút nem tudja fogadni azt a forgalmat, ami a Bajcsyról érkezik. Így alakult ki, a kerékpársáv rákerült a járdára, és a Szent István-bazilika mögötti járdán...

– ...a turisták között...
...igen, kiemelt turistaforgalom van; ott állnak meg a buszok és ott megy a sáv. Olyan hely is van, ahol cikázik a felfestés az út egyik oldaláról a másikra, minden egyes oszlopot és fát kikerülve. Valójában aki kerékpározni és nem kalandtúrára indul, az ott is inkább az autóutat használja, és az autósok ilyenkor mérgelődnek, hogy miért nem a kijelölt helyen tekernek. A legrosszabbak az álságos megoldások, amikor a város úgy próbál valamin úrrá lenni, hogy alibi megoldásokat alkalmaz.

hirdetés
hirdetés
Vélemény
Békétlen visszacsatolások
Pilhál Tamás
Politikai vitarendezés beszólásokkal, pofonokkal és importált paparazzókkal.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása