A Hír TV buktatta le az ozorai drogparádét

KA, 2012. augusztus 10., péntek 13:20, frissítve: szombat 09:16
A Hír Televízió Panaszkönyv című műsora buktatta le az Ozora-fesztiválon működő drogtanyát. A rendezvény területén a rendőrök nem ellenőriztek senkit, csak a Hír TV munkatársának szerdai bejelentését követően léptek a hatóságok. A rendezvény 13 éve működik, ahol "nem érvényesek hazánk törvényei".

A Hír Televízió buktatta le az Ozora-fesztiválon működő drogtanyát. A Panaszkönyv című műsor stábja motorháztetőről, autóból árult kábítószert is talált a rendezvényen. A televízió riporterét többféle droggal is kínálták. A bejáratnál ugyan rendőrök posztoltak, a rendezvény területén azonban nem ellenőriztek. A Hír TV munkatársa szerdán bejelentést tett a rendőrségen, de a hatóság csak másnap intézkedett. Csütörtökön több tucat rendőr tartott razziát a fesztiválon. A rendezvény 13 éve működik magánterületen, a vendégek többsége külföldi.

A fesztiválról készült további rejtett kamerás felvételeket megtekintheti a Panaszkönyv augusztus 15-i, 19:30-kor kezdődő műsorában.

A néhány hónapja érvényben lévő szabályozás visszaszorította a drogfogyasztók számát, de a heti 350 ezer drogfogyasztó körében már most hódítanak új vegyületek. A kábítószer elleni küzdelem világnapja alkalmából hazánk legszókimondóbb toxikológusát, Zacher Gábort faggatta az mno.hu még júniusban a magyarok partidrog-fogyasztási szokásairól és a nemrégiben bevezetett C-lista áldásos hatásáról.

Mint arról a Magyar Nemzet pénteki száma beszámolt, a Tolna megyei Ozora közelében fekvő Dádpusztán minden év augusztusában állam virágzik fel, majd tűnik el egy hét múlva. Önálló, hiszen itt mintha nem lennének érvényesek hazánk törvényei. Nem látni hirdetéseket, de megtalálható az, ami a magyar állampolgárnak tabu: miközben zakatol az elektronikus zene, tízezrek válogatnak a drogpiac széles kínálatából. Az állam neve Ozora-fesztivál, hivatalos nyelve angol, államformája anarchia.

– Itt nyugodtan bulizhatsz, mindent megkapsz hozzá – mondja Jossi, aki az izraeli Haifából utazott hazánkba. Izrael évek óta trance-nagyhatalom, a drogfogyasztást pedig, legalábbis az ottani rendezvények területén, liberálisan kezeli a hatóság. – Piac viszont még nálunk sincs – folytatja, ilyen szabadságot ugyanis eddig csak az itteni fesztiválon látott.

Az 1999-es napfogyatkozás áttörést hozott a trance-zenén nevelkedett, sajátos pacifista elveket valló magyar hippikultúra fejlődésében. Az azóta legendássá vált Ozora melletti tanyán akkor rendezték meg az első olyan pszichedelikus fesztivált, amelyre több ezren látogattak el a világ különböző pontjairól. A gyors sikert pár év szünet követte, majd 2004-ben egy fiatal csapat meglátta a sajátos hangulatú helyszín és az alternatív örömökkel kecsegtető partikultúrában rejlő további lehetőségeket. Bár az első Ozora-fesztiválra csak hétszázan mentek el, a következő években ugrásszerűen nőtt a látogatók száma – tavaly csaknem harmincezren voltak. Miközben Magyarország legnagyobb fesztiválja, a Sziget húsz év alatt sem tízszerezte meg látogatottságát, az Ozora hét év után a negyvenes szorzóval büszkélkedhetett.
Forrás: Hír TV
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 18 db

A hozzászólások mutatása