A szakértelem kormánya

Keresztes Lajos, 2011. december 5., hétfő 09:05, frissítve: hétfő 09:05
A konzervatív német napilap A minisztérium nem a megfelelő embert nevezte ki államtitkárnak című cikkében tudósít a szakértői római kormány kínos malőrjéről. Az agrártudományok kanadai professzorát tévedésből kinevezték az olasz kormány mezőgazdasági minisztériumának államtitkárává.

Amint az 53 éves Francesco Braga beszámolt arról az AFP hírügynökségnek, felfedezte az olasz sajtóban azt a fényképével is illusztrált cikket, amelyben arról tudósítottak, miszerint őt jelölték a mezőgazdasági minisztérium államtitkárának. Röviddel ezután egy hivatalos levélben a mezőgazdasági minisztérium felhívta arra, hogy foglalja el római posztját. „A feleségem azt hitte, hogy olaszországi barátaink kívánnak megviccelni bennünket” – nyilatkozta az ontarioi Guelph egyetem olasz származású professzora. Számos gratuláló levelet kapott és már készült az olaszországi utazásra, mikor felhívták Rómából és közölték vele, hogy sajnálatos tévedés áldozata lett.

„Ez egy buta félreértés – folytatta Braga. – Nem szabad elfeledni, hogy ezek az emberek Olaszországot az összeomlástól kívánják megóvni. Eközben némileg zavarodottnak tűnnek.”

Amint az időközben kiderült, az államtitkári posztot a valóságban Franco (és nem Francesco) Bragának szánták, egy elsősorban a földrengések kutatására szakosodott építészmérnök professzornak, aki a római La Sapienza egyetemen oktat. Őt eredetileg Corrado Passera, az új infrastrukturális miniszter tárcájához kívánták helyettes államtitkárnak meghívni, majd később mégis a mezőgazdasági minisztériumhoz helyezték.

Die Welt (welt.de)

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása