Bándy-gyilkosság

A tűzharcra is készen állnak a rendőrök

TÁ, 2012. július 14., szombat 11:55, frissítve: szombat 20:36
A mobilmozgásokat és a telefonhívásokat elemzi a rendőrség a Bándy Kata pécsi rendőrségi pszichológusnő meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban – írja az egyik bulvárlap. Az MNO helyszínről származó információi szerint a lány lakása környékén szinte minden sarkon rendőrök állnak, akik feltételezhetően a tűzharcra is készen állnak. A rendőrség közben már vizsgálja a Ledina étterem felvételeit, melyek rögzíthették a gyilkos autóját.

A helyszínhez közeli mobilmozgásokat és a telefonhívásokat elemzi a rendőrség a Bándy Kata pécsi rendőrségi pszichológusnő meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban – írja a Blikk. A bulvárlap úgy tudja: a lány lakása és a pécsi kutyafuttató közelében, ahol a holttestet megtalálták, három átjátszótorony is van. Ha az elkövető mobilja be volt kapcsolva, lekövethető a mozgása. Az áldozat testén olyan DNS-mintákat rögzítettek, amelyek alapján azonosítható lesz a tettes. Megírták azt is, hogy Pécsen nyomozásba kezdtek a civilek, valamint hogy találtak egy lakcímkártyát is a helyszínen.

Közel?

Feltételezhető az is, hogy a Bándy Kata eltűnését követő, Facebookon indult, és közben országossá növekedett összefogástól megijedt az elkövető, és gyorsan megpróbált megszabadulni a holttesttől. Az ügyben 40-50 rendőr vesz részt, több jel is arra utal, hogy a külön nyomozócsoport már egészen közel jár a megoldáshoz. A Dunántúli Napló információi szerint visszarendelték például a Balatonról Pécsre a Készenléti Ügyeleti Szolgálatot – ez akár jelentheti azt is, hogy közel jár a rendőrség a gyilkos azonosításához, s ezért van szükség a század jelenlétére, de azt is, hogy az adatgyűjtéshez kell a nagyobb létszám.

Az MNO arról értesült, hogy a környéken szinte minden sarkon felfegyverezett rendőrök állnak, úgy tudjuk, azért járőröznek csoportosan az egyenruhások, mert elképzelhetőnek tartják, hogy tűzharc alakulhat ki egy esetleges elfogás során. A Pecsma.hu információi szerint a járőrözők nem a pszichológusnő gyilkosát keresik, inkább a pécsiek biztonságára ügyelnek. A rendőrség közben elkezdte vizsgálni a Ledina étterem felvételeit, melyet szerdán foglaltak le. Amennyiben a tettes valóban kocsival vitte a helyszínre a holtestet, a képsorok rögzíthették a járművet.

Fegyverhiány

Olyan információt is kaptunk, miszerint az utóbbi napokban egyre többen próbálnak önvédelmi fegyverekhez, paprikaspray-hez jutni a pécsi vadászboltokban. Ezekből gyakorlatilag már raktáron is hiány van, csak a jövő héten érkezik újabb szállítmány. A helyi hírek szerint nők egyedül már nem közlekednek gyalog éjszakánként, a többség taxiba, autóba száll.

Az eddigi adatok alapján feltételezhető, hogy nem ismerte támadóját a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológusnő. Kovács Lajos nyugalmazott nyomozó ezredes a Hír TV híradójának azt mondta: a 25 éves Bándy Kata valószínűleg egy úgynevezett típusbűncselekmény áldozata lett. Ilyenkor egyedül hazafelé tartó fiatal nőkre támadnak éjszaka.

Gyűjtenek a nyomravezetői díjra

A 25 éves Bándy Kata vasárnap éjjel tűnt el egy buliból hazafelé menet, holttestét szerdán találták meg egy bokros területen. A Bama.hu csütörtökön számolt be arról, hogy a rendőrségi pszichológust meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták. A Pécsma.hu meg nem erősített információkra hivatkozva azt írta, Bándy Katát halála előtt durván bántalmazták. A bűncselekmény egész Pécset megrázta. Ismert, Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát. A baranyai megyeszékhelyen pedig felajánlásokat is gyűjtenek a nyomravezetői díjra, hogy minél hamarabb meglegyen az elkövető.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 5 db

A hozzászólások mutatása