Az MSZP-nek semmi sem drága

WA, 2012. február 22., szerda 15:04, frissítve: szerda 15:04
A kormányzati kommunikációs államtitkár szerint a kabinet a külföldön jól ismert kommunikációs eszközökkel is kénytelen helyreállítani az ország iránti bizalmat és a hiteles tájékoztatást.

Kovács Zoltán ezt a szocialista Török Zsolt közleményére reagálva mondta az MTI-nek. Az MSZP szóvivője kommünikéjében azt írta: a kormány 1,2 milliárd forinttal növeli a kormányzati kommunikációra költhető összeget, ami azt jelzi, hogy „már nem maradt más Orbán Viktor kezében, mint a propaganda”.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy „az elmúlt hónapokban az MSZP és holdudvara által gerjesztett, Magyarországot lejárató, példa nélküli hadjárat tanúi lehettünk”.

Mint mondta, sajnálattal veszik tudomásul, hogy azok, akik „az országhatáron belül semmiféle hitelességgel nem rendelkeznek, az ország és a magyar lakosság drámai eladósodását okozták, az összeomlás szélére vitték a közszolgáltatásokat, elherdálták a nemzeti vagyont és az állami vállalatokat, nem ismernek megállást a károkozásban. Az országgal szembeni külföldi nyomás gerjesztését és a gátlástalan hazugságok terjesztését választották politikai stratégiaként”. Kovács Zoltán szerint a szocialistáknak a hatalomszerzés érdekében semmi sem drága, sem az ország híre, sem az okozott gazdasági károk.

A kormány ezért a külföldön jól ismert kommunikációs eszközökkel is kénytelen helyreállítani az ország iránti bizalmat és a hiteles tájékoztatást – zárta közleményét az államtitkár.

Az MSZP szóvivője közleményében arra reagált, hogy a Magyar Közlöny keddi számában megjelent: a kormány 610 millió forint átcsoportosítását rendeli el a Külügyminisztérium költségvetéséből a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz összkormányzati kommunikációra. Ez az a pénz, amely a tavalyi magyar uniós elnökségi feladatok működési célú kiadásaiból megmaradt. A kabinet arról is döntött, hogy további 600 millió forintot fordít összkormányzati kommunikációra a rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített összegből.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 17 db

A hozzászólások mutatása