Egy hete Bujdosó Nóra győri színekben, vasárnap pedig Fegyverneky Zsófia és Krnjics Szara látogatott haza Pécsre. Sőt ha az évekkel ezelőtt szintén Pécsről Sopronba igazolt Krivacsevics Tijanát is ideszámítjuk, akkor a vendégek erős egykori pécsi sorral készültek a meccsre. A találkozó közvetlen előzményeként a baranyai klub vezetői megegyeztek Fegyvernekyvel a vele szemben lévő tartozás a kiegyenlítéséről, így Zseljko Djokics csapata egyelőre megmenekült a pontlevonás rémétől.

Egyértelműen a Sopron volt a mérkőzés esélyese, hiszen nyert Győrben, a Győr pedig egy hete simán győzött a Mecsekalján. Így is kezdődött a küzdelem, a Sopron elhúzott, a palánk alatt könnyedén érvényesítette a magasságbeli fölényét, a Pécs annak is örülhetett, hogy az első negyed végére feljött 16-21-re. A második játékrész elején aztán Krnjics először faultolt, majd dühében a reklámtáblára csapott, a bírók technikai hibával sújtották.

A hazaiak négy büntetőt dobhattak (ebből hármat értékesítettek), ráadásul náluk maradt a labda, egyből izgalmassá vált az összecsapás. Olyannyira, hogy a 17. percben a Pécs Pilav két büntetőjével 33-32-re átvette a vezetést. Szünetben 40-40 volt az állás, a folytatás mégsem alakult izgalmasan. A pécsiek kispadja rövidebb, kulcsembereik (Quigley, Raksányi) kissé elfáradtak, így a Sopron fokozatosan elhúzott, s végeredményben magabiztos, 79-62-es győzelmet aratott.

– Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem volt bennem az átlagosnál nagyobb drukk, szerencsére nem kellett extra teljesítményt nyújtanom, hiszen csapatként játszottunk jól. Miként az utóbbi időben nem először, kezdünk összeérni – értékelt Fegyverneky. Ezt a közeljövőben az Euroligában kell bizonyítani a Sopronnak, a bajnokságban legközelebb az alapszakasz visszavágóin számíthat éles meccsre.