• 08:15

  Az ügyet március végén két napon keresztül tárgyalta a fellebbviteli fórum, és az utolsó szó jogán elmondott felszólalásokat követően Nagy Zoltán tanácsvezető bíró jelezte: április 27-én folytatódik az eljárás. Napokkal később Ferenczy Tamás bíró, az ítélőtábla szóvivője azt közölte, nem bizonyításra lehetőséget adó tárgyalásra, hanem nyilvános ülésre küldték ki az idézéseket, ami azt jelenti: ítéletet hirdethet Nagy Zoltán bírói tanácsa.

 • 08:21

  Kálomista Gábor, a Cozma-gyilkosságról azonnal filmkészítésbe kezdett, ami Milánótól Brüsszelig meghódította fél Európát. A folytatás jelenleg is készül, a producer erről is beszélt az MNO-nak adott interjújában az ítélethirdetés előtt. Nézze meg a Szíven szúrt ország című filmet!

  Szíven szúrt ország
  Szíven szúrt ország
 • 08:29

  A Cozma-per első 13 hónapjában tagadott mindent a kegyetlen gyilkosság elsőrendű vádlottja, utána azonban „úgy döntött”, mégis volt nála kés azon az éjszakán. Kattintson bírósági összefoglalónkért!

  Raffael beismerte, ő szúrta le Cozmát – Riasztás
  Raffael beismerte, ő szúrta le Cozmát – Riasztás
 • 08:39

  Kiemelt biztonsági intézkedések mellett kezdődik hamarosan (9 órakor) a Győri Ítélőtáblán a Cozma-gyilkosság ügyében márciusban indult másodfokú eljárás ítélethirdetése. A tábla parkolójának használatát már jóval az újságírók 8 órai kötelező érkezését megelőzően korlátozták, a létszámban jó előre limitált rokonságot és médiamunkásokat alapos átvizsgálás után engedték csak a tárgyalótermek közelébe. A tárgyalás egyelőre nyilvános, de a regisztrációt április 25-én 16 órakor lezárták. A rokonság 42 fővel vehet részt a tárgyaláson, közülük a hét vádlotthoz tartozóan 3-3 fő a tárgyalóteremben, 3-3 a szomszédos III-as tárgyalóban. 9 televíziós stáb kapott helyet az I-es tárgyalóteremben, a médiumok korlátozott száma 24, szerkesztőségenként egy újságíró és egy fotós képviseltetheti magát a III-asban. A tábla bejáratánál várakozik a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván édesanyja.

 • 08:45

  Az elsőfokú ítéletet 2011. június 23-án mondták ki a hét vádlott (hat férfi és egy nő) esetében. E szerint Raffael Sándor és Németh Győző életfogytiglani szabadságvesztést kapott (legkorábban harminc év múlva szabadulhatnak), Sztojka Iván büntetése pedig húsz év.

 • 08:54

  „Ünneplésnek indult, gyászba fordult az a szombat este” – részletek a Patrióta lokál bejáratánál bekövetkezett szörnyűségről. Az azt követő nyomozás számos megválaszolatlan kérdést hagyott maga után.

 • 08:58

  Az I-es számú tárgyalótermet hermetikusan lezárták, csak a bíróság munkatársai végzik bent az utolsó simításokat, az újságírók kivetítő előtt pontosítják egymás számára az előzményeket, például hogy négyszer vagy ötször váltott-e ügyvédet Raffael Sándor. Közben említett elsőrendű vádlott édesanyja is megérkezett, s megjelent Helmeczy László ügyvéd is.

 • 09:02

  Egy–két héten belül véglegesítik Marian Cozma családjának kártérítési igényét – közölte jogi képviselőjük az MTI-vel az ülés előtt. Helmeczy László elmondta: igényük függ attól, hogy a Győri Ítélőtábla változtat-e, s ha igen, mennyiben a Veszprém Megyei Bíróság elsőfokú ítéletén. Hozzátette, a közeljövőben Bukarestbe utazik, ahol egyeztet Marian Cozma családjával az ügyben. Az ügyvéd március végén azt közölte, nem vagyoni kár miatt a sportoló szüleinek 50-50, két testvérének 25-25 millió forintot kérnek, emellett vagyoni kárigénnyel is élni kívánnak.

 • 09:05

  Vidáman érkezett a tárgyalás helyszínére az ötödrendű vádlott Bihari Csaba. Ő nincs fogva tartva. A várakozók közben Dávid Ibolya Hír TV-nek adott minapi nyilatkozatát elemzik. Az egyik vádlott édesapja két fiatal hölggyel az oldalán toppant az ítélethirdetés helyszínére.

 • 09:09

  A meggyilkolt Marian Cozma édesapja – ahogy az elsőfokú ítélethirdetéskor – ezúttal sem jött el. Az MNO közben a veszprémi kézilabdaklubtól úgy értesült, a játékosokat külön kérték, hogy ne jöjjenek el. Kezdődik a tárgyalás.