Csőtörés a Gellért térnél: nagy munka kezdődik + Képek

BL, 2012. július 2., hétfő 06:00, frissítve: hétfő 10:18
Vasárnap estére már minden lakásban volt vízszolgáltatás a XI. kerületi Szent Gellért tér környékén, a gépjárművek számára pedig reggel 6 órára oldják fel az útzárat – közölte vasárnap éjjel Kossa György, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának országos iparbiztonsági főfelügyelője. A BKK közlése szerint éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, az éjszakai buszok menetrend szerint közlekedtek.
Kattintson a csőtörésről készült képekért!

A főigazgatóság nem sokkal korábban tanácskozott az összes érintett szolgáltatóval annak érdekében, hogy hétfő reggel 6 órára minden környékbeli lakásban helyre tudják állítani a víz-, gáz- és áramszolgáltatást, és hogy a Gellért-téren és környékén megindulhasson a gépjárműforgalom – mondta a főfelügyelő. A felszíni hordalék eltakarítása reggelre befejeződik. Az eltört főnyomóvezetékeket a hét folyamán cseréli ki a vízművek, eközben az ivóvízellátás zavartalan lesz a környéki lakásokban.

Fotó: MTI


Kerülni kell az autósoknak

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton, az éjszakai buszok menetrendje sem változott, az autósoknak viszont kerülniük kell. Hétfő reggeltől a Bartók Béla úti villamosjáratok (18, 19, 41, 47, 49), illetve a 7-es és 173-as buszcsaládok is a megszokott rend szerint közlekednek. A térség részbeni megtisztításának köszönhetően az éjszakai buszok menetrendjében sem lesz változás, azonban az érintett 907-es, illetve 973-as járatokra a Szent Gellért téren a villamosok megállójából lehet felszállni.

Fotó: MTI


Károsodása miatt a BKK lezárta a forgalom elől a Budafoki utat a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, a helyreállítási munkák hétfőn megkezdődnek. A lezárás a 86-os busz vonalát érinti, amely ezért hétfőn üzemkezdettől továbbra is terelt útvonalon, a Szent Gellért tér – Műegyetem rakpart – Irinyi József utca útvonalon közlekedik mindkét irányban. Két mellékutca, a Csíky utca és az Orlay utca szintén jelentősen károsodott, így egyelőre azokon sem haladhat a közúti forgalom.

A metróban még szivattyúznak

A pincékbe betörő víz miatt vasárnap délután négyszáz lakást ideiglenesen el kellett hagyniuk lakóiknak, majd statikus megvizsgálta az épületek állagát, és megállapította, hogy egyik épület sem károsodott, így a lakók visszaköltözhettek. A pincék szivattyúzását már az éjszakai órákra teljesen befejezik, a metróalagút szivattyúzása azonban még 1–2 napot igénybe vesz – mondta Kossa György.

Fotó: MTI


Vasárnap délután egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz,  mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett. A környéken teljesen megállt a forgalom, a rendőrség lezárta a környéket. Semmilyen tömegközlekedési eszköz nem járt a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés