Elsötétült az égbolt, leszakadtak a redőnyök + Kép

KA, 2012. június 4., hétfő 19:40, frissítve: hétfő 21:12
Fákat csavart ki, redőnyöket szakított le a Szekszárdra orkánerejű széllel érkező vihar. A tolnai megyeszékhelyen több tucat segélyhívást kaptak a katasztrófavédelem munkatársai. Korábban narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Orkánerejű széllel érkezett, és jéggel kísérve zúdult le az eső a tolnai megyeszékhelyre. Az égbolt pillantok alatt sötétült el Szekszárd felett, majd mintegy tíz percen keresztül intenzíven zuhogott a helyenként jéggel kísért eső. Az orkánerejű szél fákat csavart ki, és döntött autókra, redőnyöket szakított le, cserepeket sodort le a tetőkről.


A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese nyilatkozta, hogy még csak néhány perce vonult el a vihar, de már több mint egy tucat segélyhívást kaptak, többnyire Szekszárdról és a környékbeli településekről -írja a Teol.hu.

Miskolctól északra is tombol a vihar

Időközben Miskolctól északra is rendkívül erős felhőszakadással járó, nagy reflektivitású cellák alakultak ki. Mint arról az MNO korábban beszámolt, délután 5 órakor Somogy, Tolna és Baranya megyét érte el a zivatar centruma. A leginkább Dombóvár, Komló és Pécs térségében tomboló vihar zónája a radarkép alapján tempósan halad észak-északkelet felé. Késő délután már a fővárosban is hullott kisebb mennyiségű csapadék.

Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat szakembere részletesen beszámolt az esti vihar várható alakulásáról, illetve az erre figyelmeztető narancssárga figyelmeztetésről. A katasztrófavédelem – szintén a meteorológusok jelzései alapján – nem látta indokoltnak, hogy külön készüljön bármiféle veszélyhelyzet elhárítására.

Forrás: Teol.hu
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása