Mint ismert, az Európai Bizottság azt javasolta, hogy fagyasszanak be 495 millió euró, Magyarországnak szánt kohéziós támogatási összeget, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit. Bővebben>>>

Az Európai Bizottság szerdai ülésén tárgyalta azt a javaslatot, amellyel a túlzott deficit miatti eljárás keretében az újabb magyar kohéziós támogatások ideiglenes és részleges felfüggesztését kezdeményezhetik.

A kormánypárt szóvivőjének közleménye szerint minden magyar ember joggal várja el a magyar EU-biztostól, hogy ott legyen és felszólaljon a magyar nemzeti érdek szempontjából kulcsfontosságú ügy tárgyalásán.

„Andor Lászlónak kutya kötelessége kiállni Magyarország és a magyar emberek mellett” – hangsúlyozza Selmeczi Gabriella, aki úgy értékeli: ha Andor Lászlónak fontosabb előadást tartani egy szakszervezet rendezvényén, mint részt venni az Európai Bizottság ülésén, ahol Magyarországról döntenek, akkor azt kell mondani, hogy méltatlan a magyar és az európai polgárok bizalmára.

Andor László magyar EU-biztos szerdán nem ment el arra az ülésre, ahol a Magyarországgal szembeni intézkedésekről döntött az EU-bizottság. Mindez minősíthetetlen és elfogadhatatlan egy közpénzből fizetettet tisztviselőtől. Nem véletlen Andor László magatartása, hiszen Gyurcsány Ferenc jelölte erre a tisztségre, megtalálta a zsák a foltját. Ez is a nemzetárulás egyik szocialista formája – vélekedik közleményében a KDNP.