Fölényes Fidesz-győzelem Budapesten

WA, 2012. április 22., 20:20, frissítve: hétfő 10:26
Kormánypárti képviselő nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Budapest II. kerületében; a pesthidegkúti 13-as számú egyéni választókerületben a Fidesz–KDNP jelöltje, Makra Krisztina a szavazatok 57,06 százalékát (744 voks) szerezte meg a vasárnap esti, egyelőre nem hivatalos eredmény szerint.
Takács Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje lett Miskolc 2-es számú választókerületének új képviselője, miután rá szavaztak a legtöbben a vasárnap tartott időközi választáson.

Szalai Tibor jegyző, a helyi választási iroda vezetőjének tájékoztatása szerint második helyen a független Berger Antal végzett 32,13 százalékkal (419 szavazat), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Biró Barna lett 10,81 százalékkal (141 szavazat).

Korábban az MSZP, az LMP és a DK is a független jelölt támogatására hívott fel.

Az eredményt a választási iroda vezetője az adatok 100 százalékos feldolgozottsága alapján ismertette. Az időközi választáson a választópolgárok több mint negyede, 26,3 százaléka jelent meg. A hivatalos eredmény ellen két napig lehet jogorvoslattal élni.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi önkormányzati képviselő, Bándy Péter (Fidesz–KDNP) február 15-ei hatállyal lemondott mandátumáról.

A II. kerületi képviselő-testületben Láng Zsolt kormánypárti polgármesterrel együtt – a szabad mandátum nélkül – a Fidesz–KDNP-nek 14, az MSZP-nek 3, az LMP-nek 2, míg a Jobbiknak 1 mandátuma van. Ha a választási eredmény jogerőre emelkedik, a 21 fős önkormányzati testületnek 15 kormánypárti tagja lesz.

A 2010. októberi önkormányzati választáson a 13-as számú választókerületben – 53,83 százalékos részvétel mellett – Bándy Péter az érvényes szavazatok 61,23 százalékát szerezte meg, Nagy Julianna (MSZP) 18,18 százalékát, Melegh Marianna (LMP) 10,86 százalékát, míg a most is versenybe szálló Biró Barna (Jobbik) a voksok 9,73 százalékát.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 4 db

A hozzászólások mutatása